"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Як прати жакардову постільну білизну: рекомендації по догляду | Черешенка

Як прати жакардову постільну білизну: рекомендації по догляду | Черешенка

post

Сьогодні на ринку представлена величезна кількість різних тканин, з яких виготовляється постіль - наприклад, бязь, сатин, шовк, сатин. Останній вважається одним з найдорожчих, оскільки його виробництво трудозатратне. До того ж, часто виникають питання і сумніви щодо того, як прати жакардову постільну білизну, як її сушити і як взагалі за нею доглядати. Але про все це по порядку.

Зазначена тканина знайшла широке застосування в побуті. Оформлення вікон, оббивка і чохли на меблі, покривала і подушки, одяг, елітне спальне приладдя - для всього цього використовується жакард. Він являє собою крупноузорчате текстильне полотно, що утворюється при переплетенні основних і уточних ниток. Застосування його в інтер'єрі створює атмосферу багатства і витонченого стилю.

Жакардова постіль, як правило, виготовляється зі змішаної пряжі бавовни та віскози. Також її можуть створювати тільки з бавовняної тканини. Гладкий і безворсовий, цей текстиль відрізняється складним плетінням, володіє унікальним рельєфним зображенням, який нагадує гобелен. Воно спеціально вибивається на поверхні і супроводжується елементами вишивки.

Особливості матеріалу

Перш ніж дізнатися, як прати жакардову постільну білизну, уточнимо властивості даної матерії. Вперше вона була винайдена у Франції спадковим ткачем Жозефом Жаккаром, в честь якого її й назвали. Ця людина спробувала створити самотканий верстат, який згодом, після доопрацювань і шліфувань, мав незвичайні візерунки. Незабаром, матеріал переріс в незмінний атрибут інтер'єрів багатих і знаменитих будинків Європи.

Головною особливістю подібних тканин виступає класифікація за специфічним плетінням ниток, а не за складом або малюнком. Нитки переплітаються унікальним чином, що дає можливість утворювати дивовижні повторювані складні ілюстрації на полотні. Вони однаково незвично і чудово виглядають з обох сторін. До складу жакарда нерідко входять як синтетика, так і натуральні волокна. Останні користуються великою цінністю і широким попитом. Синтетика з плетінням теж популярна, з такої матерії шиють дизайнерські речі і предмети інтер'єру. Прикладом тому здатний послужити гобелен, який характеризується складним багатобарвним малюнком. У виготовленні використовується метод жакардового плетіння, що дозволяє створювати об'ємні багатобарвні візерунки.Двуспальный набор постельного белья 180*220 из Жаккарда №023AB KRISPOL™

Процес виробництва матеріалу досить трудомісткий. Щоб створити візерунки, може знадобитися понад 100 різнокольорових ниток. Технологія плетіння, яку створив француз Жаккар, збереглася такою ж, якою й була кілька століть тому. Використовувані верстати так і називаються жакардовскими, незважаючи на те, що вони зазнали змін в програмному забезпеченні.

Сотні ниток основи і утка утворюють цілісне, ​​фактурне зображення. Волокна відрізняються між собою по товщині, забарвленню і складу. Специфіка плетіння надає можливість формувати рельєфні багаторівневі малюнки з незвичайними колірними переходами. Витонченість, одержувана тканим способом, виділяє жакард серед інших матеріалів з полегшеним варіантом плетіння і набивної ілюстрацією (сатин і поплін).

Вишуканий дизайн, виразність, складність виготовлення - не все, чим відрізняються жакардові набивні матерії. Ще вони дуже практичні і мають ряд корисних властивостей:

  1. Міцність - складне переплетення ниток, яке поєднується з їх перекручуванням, створює міцне полотно. Жакардова постільна білизна та інші речі довговічні і часто служать кілька десятків років.
  2. Щільність - цей показник становить близько 250 г/м2.
  3. Зносостійкість - протидіє стиранню. Відмінно зберігає свою форму протягом багатьох років. Зносостійкість також досягається за рахунок унікальної техніки переплетення ниток основи і утка.
  4. Яскравість кольору - все завдяки особливому методу реактивного фарбування, за рахунок чого тканина зберігає фарби свіжими, навіть, якщо прати жакардову постільну білизну доводиться багато разів.
  5. Простота догляду - за такими тканинами дуже просто доглядати, купувати додаткові миючі та чистячі засоби не потрібно.
  6. Відмінна теплопровідність - матерія дарує відчуття комфорту і влітку, і взимку.
  7. Збереження зовнішнього вигляду - красива зовнішність зберігається протягом довгих років, вишукані візерунки залишаються актуальними і демонструють благородність і бездоганний стиль.
  8. Екологічність - постіль з жакарда екологічна і гіпоалергенна, підходить, навіть якщо у вас чутлива шкіра

Крім того, цей матеріал є легким і стійким до температурних перепадів. Нитки щільно переплетені між собою, що добре впливає на якість. Переплітаючись, вони перекручуються, і при розтягуванні петлі не розпускаються.

Різновиди тканини

Сучасна текстильна промисловість виробляє різноманіття полотен. Вони здатні вигідно прикрасити інтер'єр будь-якого стилю і колірної гами. З їх допомогою можна освіжити загальну картинку приміщення або повністю перетворити дизайн. Кожному бажаючому вдасться підібрати домашній текстиль, купити постільну тканину для спальні, вітальні або дитячої. Існує кілька класифікацій текстильних полотен відповідно до таких параметрів:

  • величина малюнка - вони бувають дрібно- і крупноузорчасті;      Двуспальный набор постельного белья 180*220 из Жаккарда №016AB KRISPOL™
  • характер переплетення - одно- і двошарові;      
  • склад сировини - натуральні, синтетичні, змішані;      
  • колір - однотонні і кольорові.      

Найпопулярніша класифікація - за складом сировини. Виходячи з цього, при виробництві крім головного компонента можуть додавати сатин, шовк, стрейч, трикотаж, гобелен, атлас. Жакард - сатин створюється з натуральних бавовняних волокон. Часто використовується для пошиття жакардової постільної білизни. Має двосторонній малюнок, матеріал невибагливий в догляді, ніжний і м'який на дотик.

Полотно, де присутній шовк, виробляється з натуральних або синтетичних волокон. Шляхетний і елегантний зовнішній вигляд, легкість дозволяють створювати з нього елітні спальні аксесуари і наряди.

Текстильне полотно з додаванням атласу застосовується для пошиття покривал, наволочок і простирадл. Блиск, вишуканий вигляд надають приладю розкішності.

Догляд за постільною білизною

Як вже говорилося, в складі можуть перебувати різні за властивостями і походженням нитки. Тому, догляд за виробами нерідко відрізняється. Якщо вас цікавить, як прати жакардову постільну білизну правильно, вивчіть упаковку комплекту. Зазвичай виробники вказують рекомендації по догляду. Наприклад, спеціальні символи розкажуть, як слід обробляти виріб. Якщо на ярлику, не знайдено жодної інформації, рекомендується слідувати таким правилам:

  1. Можна проводити машинну і ручне прання. Якщо обраний перший варіант, необхідно розділяти натуральні і синтетичні волокна, інакше вони будуть чіплятися один за одного і в результаті можуть втратити свої властивості. Найкраще підходить режим «дбайлива прання»: має бути не більше 400 оборотів в хвилину.
  2. При якій температурі прати жакардову постільну білизну, залежить від обраного способу прання. У будь-якому випадку, вона не повинна бути високою. Рекомендований режим - 30 °. Використовувати бажано нейтральний миючий засіб, від порошків з відбілювачами краще відмовитися. Барабан повинен бути заповнений на 50%.
  3. Не можна викручувати простирадло, підодіяльник і наволочки з жакарда, а також сушити в пральній машині в режимі віджимання. Варто віджимати зайву воду руками. Якщо пре машинка, то слід вибирати найбільш щадний режим.
  4. Перед тим, як прати жакардову постільну білизну, потрібно вивернути навиворіт речі, якщо є блискавки і гудзики, їх застебнути. Це допоможе зберегти зображення.
  5. Проводити сушку краще на свіжому повітрі, але простежити, щоб прямі сонячні промені не потрапляли на домашній текстиль. Сушити можна і в приміщенні, куди не потрапляє сонце, в горизонтальному положенні.
  6. Гладити все слід з вивороту, а при якій температурі, так це при середній або максимальної, до 120 градусів. Це дозволить зберегти узор цілим і неушкодженим.

Якщо приналежності прикрашені гіпюром або штучними перлами або на них є ручне мереживо, їх потрібно прати вручну. Після прання і основне полоскання в воду можна додати пару крапель оцту або лимонної кислоти. Це освіжить шовковий малюнок, зробить його більш привабливим.Двуспальный набор постельного белья 180*220 из Жаккарда №021AB KRISPOL™

Якщо є плями, від них треба позбавлятися ручним способом: взяти мильну губку, промокнути пляму, потім висушити його сухою серветкою. Також, їх можна обробити легкими промокальними рухами за допомогою серветки з миючим засобом. Якщо пляма свіжа і жирна, на неї необхідно насипати кухонну сіль, витерти вологою серветкою і знову посипати сіллю.

Прати вручну рекомендується, якщо ви боїтеся, що приналежності позбудуться своїх властивостей і колишнього вигляду. Під час ручного прання можна замочувати простирадло, підодіяльник і наволочки на 20-30 хвилин в порошку або гелі для кольорових матерій, не застосовуючи відбілювачі і барвники. Рухи не повинні бути різкими, прати потрібно спокійно, поступальними, спокійними рухами. Слід злегка зрушувати ділянки відносно одна одної.

Вибір тканин для ліжку

Сучасні спальні атрибути виготовляються з різноманітних матеріалів, в тому числі:

  1. З льону - відрізняються екологічністю і гіпоалергенність (при вирощуванні волокно не обробляється хімічними речовинами), вмить вбирають воду і також скоро висихають, зберігають температуру тіла в будь-який час року. Матеріал міцний, зносостійкий, не електризується.
  2. З сатину - вироби шиються з бавовняних волокон з особливим плетінням. За рахунок цього, матеріал має чудовий глянцевий блиск і шовковисту поверхню. Щільне плетіння не дає кольору вигоріти або полотну деформуватися. Сатинові комплекти здатні витримувати до 300 прань в машинці.
  3. З крепу - технологія виробництва робить його неймовірно міцним. Дана матерія не мнеться, а значить, не потребує прасування, приємна на дотик. Наволочки і покривала з крепу надійні в експлуатації і можуть прослужити не один десяток років. Матеріал екологічний і на 100% безпечний для людей.

Також, існують комплекти з бязі, які користуються великою популярністю серед споживачів. Вони виробляються з різної кольорової палітри, з використанням 3D-малюнків, вигадливих візерунків і орнаментів. Популярні вироби з атласу, що володіють м'якою глянсовою поверхнею, стійкістю до забруднень.

Черешенка - кращий вибір для покупки!

У нашому інтернет-магазині доступна можливість купити постільну білизну з бязі, ранфорса, сатину, жакарда. У нас широкий асортимент продукції, яка відрізняється високою якістю, міцністю, зносостійкість, гіпоалергенністю. В наявності такі комплекти:

  • двоспальні;      
  • дитячі;      
  • євро;      
  • полуторні;      
  • сімейні.      

Велика частина товарів власного виробництва, українського виробника KrisPol і турецького First Choice. Ви можете придбати жакардову постільну білизну в бежевому, золотом, рожевому, сірому або синьому кольорі, з принтом. Звертайтеся до нас, гарантуємо, що підберемо комплект, враховуючи ваші побажання!

Способи замовлення товару

Ви можете замовити набір будь-яким зручним способом. Наприклад, оформити замовлення прямо на сайті, вибравши вподобаний виріб і натиснувши на спеціальну кнопку. Вам знадобиться вказати контактну інформацію, спосіб доставки і оплати. Ви також можете залишити коментар до замовлення.

Придбати товар можна, зателефонувавши нашому менеджеру за вказаними телефонами. Для зручності є можливість зв'язатися зі співробітником «Черешеньки» в Viber і повідомити про бажання зробити покупку. Вам знадобиться назвати код товару, все інше фахівець зробить сам..

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед