"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Постільна білизна для дітей: особливості та характеристики

Постільна білизна для дітей: особливості та характеристики

post

Кожній дитині для підтримки міцного імунітету необхідно мати здоровий, міцний сон. Забезпечити його здатні не тільки приглушене світло і тиша в кімнаті, величезну роль в якості сну грає дитяча постільна білизна.

Багато нехтують даними фактором і використовують старий, що завалявся в будинку комплект, однак таке рішення не вирішує проблему поганого сну, а лише погіршує її. Щоб подбати про здоров'я дитини, необхідно знати деякі правила, завдяки яким діти із задоволенням будуть бігти в ліжечко.

Ознаки якісного дитячого постільної білизни

Дитячий комплект із Бязі

Для когось дитяча постільна білизна є дрібницею і відіграє декоративну роль, але для багатьох така покупка - цілком серйозне рішення. Колір і малюнок можуть бути найважливішим фактором для дитини, який хоче засипати разом з улюбленими героями мультфільмів або цікавими візерунками. Але відповідальні батьки повинні подбати про добробут малюка і вибрати якісну білизну.

Існує кілька ознак, за якими можна відрізнити premium варіант від дешевого аналога:

  • Використання натуральних барвників. Всім відомі випадки прояви алергії у дитини на барвники недобросовісних брендів, тому дитяча постільна білизна високого рівня містить тільки натуральні гіпоалергенні речовини.
  • Безпека деталей. На вигляд наволочки і підковдри - найбезпечніші та м'які предмети в будинку. Але такі їх частини, як замки і ґудзики, можуть завдати шкоди чутливій шкірі. Тому потрібно вибирати постільну білизну дитяче з округлою фурнітурою без гострих країв і зарубок.     
  • Якість швів. Цей критерій особливо важливий для дітей молодшого віку, які здійснюють нові відкриття і люблять пробувати предмети на міцність. Щоб спальний комплект не порвати, шви повинні бути акуратно виконані щільною ниткою.

Ці нескладні правила допоможуть купити дитячу постільну білизну, яка довго прослужить без будь-яких проблем.

Яку тканину вибрати?

При замовленні виробів з різних матеріалів важливо враховувати їх натуральність і гіпоалергенність. Не менш важливим фактором є те, чи приємна на дотик тканина і чи захочеться нею укриватися щоночі.

Дитяча постільна білизна має відрізнятися хорошою, м'якою текстурою, яка при цьому не зашкодить здоров'ю і не викличе алергію. Як згадувалося раніше, будь-які штучні фарби на полотні небажані для чутливого дитячого організму, тому натуральність тканини і малюнка - понад усе.

Кілька найпоширеніших видів якісної тканини:

  • Сатин, на дотик нагадує шовк і відрізняється високою міцністю. Білизна з даного матеріалу буде довго радувати своєю зносостійкістю і теплопровідністю. Воно не буде електризуватися і збирати на себе шерсть тварин, якщо вони є.
  • Бязь - бавовняна тканина з щільним плетінням. Вона відрізняється простотою в догляді і універсальністю в застосуванні, що найкраще підходить для дітей віком від 2 до 6 років, які часто випадково бруднять речі.
  • Ранфорс є більш приємним на дотик аналогом бязі. Він має менш щільне плетіння, проте відмінно зберігає тепло взимку і пропускає свіже повітря влітку, щоб дитина не упріла.

Для немовлят та новонароджених дитяча постіль в ліжечко повинна бути виконана з фланелі або бязі. Розцінки на всі види тканин трохи розрізняються. Наприклад, в інтернет-магазині оптово-роздрібної торгівлі "Черешенька" стандартний дитячий комплект з ранфорса можна придбати від 647 грн, а з бязі - від 579 грн.

Найактуальніші розміри

Дитячий набір для ліжечка

На даний момент існує безліч розмірів постільних наборів, серед яких не всі підходять маленьким дітям: євро розмір, сімейний, полуторний і так далі. Для дитини найпопулярнішим видом білизни прийнято вважати дитячий, так як зазвичай ліжко у хлопчика чи дівчинки односпальне.

Для самих маленьких оптимальний розмір підодіяльника складе приблизно 110х140 см, а для більш дорослих дітей, сплячих на двоспальному ліжку, може досягати і 150х 220 сантиметрів. Все залежить від розміру ковдри і побажань дитини. Деякі люблять спати на більш затишних компактних ліжках, а хтось віддає перевагу "королівським" розмірам і повній свободі рухів уві сні.

Габарити простирадла також можуть варіюватися від самого маленького до 220х240 або 240х260 см, але найпоширенішим варіантом прийнято вважати дитячу постільну білизну полуторну з розмірами простирадла 160 х 210. Таку білизну найчастіше купують для розкладних диванів або невеликих спальних місць.

Наволочки зазвичай йдуть в комплектах в стандартній варіації 50х70, проте існують і інші розміри - 70х70 або 60х60.

Щоб дітям було комфортно спати, важливо вибирати дитячу постільну білизну за особистим уподобанням дитини.

Які забарвлення подобаються дітям

На відміну від дорослих, діти люблять мати яскраве і барвисте ліжко з цікавими малюнками на білизну, різними принтами і незвичайними колірними поєднаннями.

Тому зовні дитяча постільна білизна істотно відрізняється від більш стриманих класичних варіантів.

Основні види малюнків, які сподобаються дітям:

  • машинки для хлопчиків, які можуть бути виконані дрібним або великим принтом по всій довжині і ширині білизни;
  • улюблені супергерої, в компанії яких люблять засипати як малюки, так і школярі;
  • героїв з казок та мультиків люблять діти різного віку, незалежно від статі;
  • дівчаткам найчастіше підходять малюнки принцес та їхніх друзів, виконані в ніжно-рожевих тонах;
  • різноманітні реальні і казкові тварини - це універсальне рішення, яке працює для будь-якого віку, навіть для дорослих.

Дитяча постільна білизна ніколи не обмежується однією кольоровою гамою, тому в наш час можна купити комплект абсолютно будь-якого відтінку. Будь-дизайн таких виробів - це суто справа смаку, і який б відгук в інтернеті не отримав комплект, дитина вибере тільки той, який йому до душі.

Поради по догляду і пранні

Будь-який практикуючий педіатр скаже, що дитяча постільна білизна вимагає особливого догляду для забезпечення здоров'я дитини. Дані вироби рекомендується прати виключно на ручному або дбайливому режимі при температурі від 40 до 60 градусів. Для прання спального набору немовлят рекомендується застосовувати високі температури до 90 градусів, щоб замінити таким чином кип'ятіння.

Перед пранням варто вивернути білизну навиворіт, щоб кожен міліметр тканини добре очистився. Міняти дитячу постільну білизну необхідно до двох разів на тиждень, щоб на ньому не накопичувалось велика кількість хвороботворних бактерій.

Використовуючи ці методи догляду за простирадлами, підодіяльниками і наволочками, можна забезпечити чисте і безпечне спальне місце для дитини.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед