"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Прання рушників руками і в пральній машинці

Прання рушників руками і в пральній машинці

post

Використання м'яких рушників після душу - особливе задоволення. Однак зберегти початкові властивості матеріалу не завжди представляється можливим. Неправильний вибір режиму прання, неякісні пральні порошки та інші зміни в «технології» можуть завдати непоправної шкоди.

Якщо м'який рушник став раптом жорстким, значить, були допущені помилки під час прання. Але хвилюватися не варто. Практично будь-який рушник з якісної махри можна відновити. Достатньо ознайомитися з порадами та дотримуватися їх.

Для того, щоб рушники максимально довго зберігали м'якість і залишалися приємними на дотик, варто враховувати і жорсткість води. Виробники пральних засобів пропонують різноманітний асортимент, але, який з товарів підійде вам, визначити можна тільки самостійно.

Чому м'які рушники стають жорсткими

Є ряд причин, за якими улюблений м'який виріб втрачає свої початкові властивості. Величезну роль в цьому відіграє жорстка вода. Для очищення від шкідливих домішок часто використовується хлор, який може осідати на ворсинках. Крім того, водопровідна вода містить і інші домішки, від яких практично неможливо позбутися.Комплект махровых банных полотенец CESTEPE FOREVER (140*70)

Пральні порошки добре справляються з забрудненнями різного роду, але категорично не підходять для прання махрових рушників. Частинки засобу залишаються в махрі, що істотно знижує м'якість. З цієї причини виробники рушників рекомендують полоскати виріб більше одного разу. Цикл можна повторити додатково.

Для того, щоб відповісти на питання, як прати рушники в машинці, слід звертати увагу на цілий ряд факторів. Прання в гарячій воді принесе більше шкоди, ніж користі, тому від цього краще відмовитися. Сильний віджим також підвищує жорсткість виробів. Виходом з такої ситуації може стати вибір делікатного режиму або полоскання вручну.

Причини втрати якостей ворсу:

  • неправильна сушка на батареях і інших обігрівальних приладах;      
  • прасування звичайною праскою при високій температурі;      
  • низька якість махри, яка стає помітною уже після першого прання.      

Уникнути покупки низькопробної продукції можна, якщо вибирати інтернет-магазини, які дорожать своєю репутацією. «Черешенка» якраз з таких. 

Як вибрати пральні засоби

Видалити забруднення з м'яких тканин складно, але лише з тієї причини, що звичайні порошки погано справляються з таким завданням. Компоненти досить агресивно впливають на чутливі волокна, а жорстка вода погіршує становище. Для того, щоб рушники після прання залишалися м'якими, потрібно вдатися до кількох хитрощів:

  1. Пральний порошок. Для видалення забруднень рекомендується використовувати виключно рідкі порошки. Головна особливість таких засобів полягає в тому, що вони легше справляються з плямами і зберігають бажану м'якість.
  2. Ополіскувачі. Після завершення циклу прання використовуйте спеціальні пом'якшувальні засоби. Таким чином, вдається позбутися від жорсткості ворсинок, незалежно від типу тканини виробів.
  3. Засоби для пом'якшення води. Звичайно, можна користуватися продукцією від відомих торгових марок, але нехтувати народними засобами не варто. Після ручного прання варто додати трохи оцту, і рушники знову стануть приємними на дотик.

Вибираючи засоби для прання махрових рушників, варто віддавати перевагу перевіреним брендам. До складу продукції входять безпечні компоненти, тому ризик виникнення алергії або подразнень зводиться до нуля. Рідкі миючі засоби м'яко впливають на матеріали і поступово стають популярними в Україні.

Прання махрових рушників в пральній машині

Для того щоб відповісти на питання, як прати рушники в пральній машині, потрібно уважно вивчити ярличок. Зазвичай виробник вказує температуру води і інші важливі деталі. Зокрема, в якому режимі прати рушники. Дотримуючись простих рекомендацій, вдасться суттєво продовжити "життя" виробу.

Кілька порад від досвідчених господинь, про які виробники можуть промовчати:

  1. Температура води. Як правило, прання рушників здійснюється при температурі не більше 60 градусів. Зберегти м'якість при іншому температурному режимі не вдасться.
  2. Режим прання. Махра - тканина, яка вважається чутливою і до цього фактору. Стандартний або делікатний режим дозволить рушникам залишатися приємними на дотик.
  3. Віджимання. Махрові вироби віджимають при 800 обертах, оскільки в іншому випадку волокна стають жорсткими і ламкими. При необхідності потужність може бути зменшена до мінімуму або зовсім відключити.

Неправильна сушка також призводить до погіршення характеристик махри. Рушники можна сушити під прямими сонячними променями, в сушарці пральної машини або близько відкритих джерел тепла. Вплив високої температури може бути пагубним для чутливих волокон.

Прання махрових рушників руками

Ручне прання рушників залишається популярним, проте і тут не все так просто. В першу чергу варто звертати увагу на температуру води і її жорсткість. Для пом'якшення додають оцет (приблизно 1 склянка на 10 літрів). Таким нехитрим способом вдається знизити негативний вплив на тканину.

Іноді в ємність додають сіль і соду. Перша дозволяє зберегти пухнастість, оскільки вплив на ворс мінімальний. Зрідка сіль додають і в лоток для прального порошку. Сода надає схожий ефект і додатково пом'якшує воду.

Під час ручного прання не варто прикладати багато зусиль. Агресивна дія зашкодить тканині. У деяких випадках рушники можна залишити на ніч в злегка підсоленій воді, а після прополоскати.

Махрові рушники необхідно ретельно очистити від рідких і порошкових пральних засобів. Не шкодуйте води, прополощіть вироби кілька разів при температурі близько 40 градусів. Терти і вичавлювати махру заборонено, тому рушники лише злегка віджимають руками.

Сушка після ручного прання ідентична сушінню після пральної машинки. Впливу свіжого повітря більш ніж достатньо. Якщо ви плануєте гладити вироби, варто зупинитися на відпарювачі або обмежиться режимом пара. Уникайте пересушування тканини, оскільки це також зробить ворс жорстким.

Інші поширені помилки під час прання

Після з'ясування того, як прати рушники, щоб вони були м'якими , слід розглянути інші поширені помилки. Звичайно, в першу чергу варто відзначити сортування виробів безпосередньо перед пранням. Світлі і темні рушники окремо, але і тут не все так просто. Краще рішення - уникати завантаження, скажімо, зелених і червоних виробів.

Важливим фактором вважається і «сусідство» з іншими речами в барабані. Махру, через високу чутливості, що не завантажують з виробами з іншої тканини. Також, варто утриматися від щільного завантаження в пральну машинку. Відсутність вільного простору згубно впливає на стан тканини.

Для збереження м'якості волокон можна використовувати спеціальні кульки. Вони не фарбують світлі вироби, тому їх застосовують під час прання білих рушників. Завдяки пластиковим кулькам в барабані пральної машини вдається розпушити махру і зберегти м'якість.

Кухонні рушники: особливості текстилю

Текстильні вироби, які використовуються на кухні, часто замінюють на одноразові паперові рушники, але такий підхід не завжди ефективний. Найчастіше господині віддають перевагу кухонним рушникам з бавовни, льону або вафельної тканини.

Вибір матеріалів обумовлений високою гігроскопічністю. Махрові вироби використовуються вкрай рідко, але слід звертати увагу на довжину ворсу. Зупинивши вибір на рушниках з короткою махрою (до 3 мм), вдасться забезпечити максимальний комфорт під час використання.

Прання для кухонного приладдя потрібно набагато частіше, ніж в інших випадках. Застарілі жирні плями, велика кількість «кольорових» забруднень (кава, чай, сік) і поява неприємного запаху - поширені проблеми.

Для того, щоб текстиль прослужив визначений термін, слід дотримуватися простих порад:

  • часта зміна прихваток допоможе попередити появу застарілих плям від жиру або кави;      
  • не залишати рушники вологими - це відмінне середовище для розмноження бактерій і мікроорганізмів;      
  • кілька комплектів кухонного текстилю дозволяють вчасно замінювати один на інший на час прання і сушіння.      

Дотримання даних рекомендацій дозволить попередити появу цвілі, неприємного запаху і інших небажаних наслідків.

Як прати рушники?

Видалення жирних плям і інших поширених забруднень рекомендується проводити 2-3 рази в тиждень. Ліквідувати застарілий жир набагато складніше, але дотримання рекомендацій дозволить продовжити життя кухонної прихватки. Прання рушників проводиться в кілька етапів:

  1. Підготовчий. Залежно від роду забруднень потрібно провести попередню обробку плям. Для цього використовують оцет, соду, господарське мило, відбілювачі і багато іншого.
  2. Замочування. Усунути складні плями без цього не вдасться. Температура води повинна становити близько 40 градусів. Тривалість процедури становить від 2 до 4 годин. Після цього можна переходити до наступного етапу.
  3. Обробка в машинці. У цьому випадку температура води повинна становити не менше 60 градусів, адже жирні плями не так просто видалити. Для ліквідації неприємного запаху в порошок додають соду або використовують кондиціонери для білизни.
  4. Догляд. Кухонне приладдя варто сушити подалі від опалювальних приладів і прямих сонячних променів. Деякі господині нехтують прасуванням, але це дозволяє зберегти чистоту виробів.

Плануючи грандіозне святкування, варто віддати перевагу одноразовим паперовим серветкам. Таким чином вдасться вбити двох зайців: зберегти текстиль чистим і заощадити час на прання кухонних рушників .

Незважаючи на велику кількість порад в Інтернеті, варто віддавати перевагу перевіреним засобам. Багато користувачів рекомендують використовувати рослинне масло, порошок і відбілювач одночасно, але, як відреагує тканина на подібний «коктейль», невідомо.

Корисні поради для прання

На відміну від махрових рушників, кухонне приладдя білого кольору можна замочувати і кип'ятити. Це не відіб'ється на волокнах матеріалу і допоможе повернути первозданну чистоту. Зробити правильний вибір пральних засобів та режиму прання рушників можна за допомогою порад від виробника.

На ярликах текстилю зазначена докладна інструкція по догляду за тканиною, наприклад:

  • прийнятна температура;      
  • вимоги до режиму прання;      Комплект махровых банных полотенец CESTEPE YESIM (140*70)
  • обмеження щодо коштів (реакція на вміст хлору та ін.);      
  • правильний режим прасування.      

Купівля якісних виробів дозволить вирішити більшу частину проблем, пов'язаних з рушниками. Низькопробні вироби втрачають зовнішню привабливість, незважаючи на дотримання всіх рекомендацій. Продукція, яка виготовлена ​​з перевірених матеріалів, зберігає властивості, а відновити її м'якість не складає труднощів.

Придбати комплекти рушників для всієї родини неважко, якщо звернутися за допомогою до фахівців інтернет-магазину «Черешенка». Тут ви знайдете вироби від провідних виробників за доступною ціною. Купити рушники оптом і ознайомитися з відгуками покупців можна у відповідних вкладках сайту.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед