"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Вибір подушки для сну: правила і критерії

Вибір подушки для сну: правила і критерії

post

Кожна людина як мінімум 6-8 годин проводить в ліжку. Правильно підібрана подушка для сну - запорука комфорту і повноцінного, здорового сну. Сьогодні у продажу представлено достатньо варіантів, серед яких складно підібрати підходящий. Яку подушку вибрати по наповнювачу та іншим критеріям, щоб забезпечити комфортний і повноцінний сон вночі?

Головні критерії підбору: основні моменти

Плануючи купити подушки для сну оптом чи в роздріб, перевірте, щоб виріб підходив за розмірами. Він також має відповідати анатомічним особливостям. Перед покупкою зверніть увагу на рейтинг подушок для сну. Так ви зможете орієнтуватися у виробниках і торгових марках з асортименту. Визначившись з брендом, оцініть ряд першочергових критеріїв, які необхідні для вибору і придбання відповідної продукції.

Розмір

Правильно підібрана подушка для сну відповідає позі, в якій ви найчастіше спите. Відгуки покупців підтверджують, що тим, хто відпочиває переважно на боці, краще зупинитися на високих моделях. Якщо ви спите в основному на спині або животі, то вам підійде низька подушка для сну. Якщо для вас характерний неспокійний і досить активний сон, то краще купити дві подушки і спати посередині, змінюючи позу.Подушка мікрофібра/холофайбер 50*70 біла (на замку) Подушка мікрофібра / холофайбер 50 * 70 біла (на замку)

За розміром вироби представлені в двох стандартах:

  • класичний - 70 × 70 см;
  • більш сучасне рішення - 50 × 70 см.

Продукцію в другому розмірному виконанні вибирають 80% покупців. По-перше, більшість виробників постільної білизни пропонують комплекти з заявленими параметрами. По-друге, цього розміру цілком достатньо, щоб подушка для сну з комфортом використовувалася за призначенням. Отже, на які характеристики варто орієнтуватися, плануючи придбати подушку:

  • Якщо ви спите на спині, то зупиніться на виробах з висотою в межах 8-10 см. Додатковим плюсом буде середня жорсткість і конструктивне поглиблення для голови.
  • Тим, хто відпочиває на боці, підійде подушка для сну, висота якої аналогічна ширині плеча. Бажано, щоб опора була порівняно жорсткою.
  • При відпочинку на спині підійде плоский, м'який і гнучкий виріб з висотою в межах 6-8 см.

Якщо вам важко визначити, яка поза для вас є найбільш комфортною, по черзі прийміть кожну. На ту, при якій відчуєте наближення дрімоти, і варто орієнтуватися.

Матеріал

Правильна подушка для сну виготовляється з легких, натуральних і «дихаючих» тканин. Оптимальне рішення - бавовна і шовк. Щільність матеріалу також грає роль. Чим вона вища, тим нижча ймовірність того, що частинки наповнювача почнуть виходити назовні.

Якщо ви вибираєте пухово-пір'яні вироби, то важливо, щоб така подушка для сну мала тикову текстильну основу. Це порівняно щільне полотняне переплетення, через яке не проходить перо і пух. До того ж така міцна матерія згладжує нерівності наповнювача, гарантуючи зручність.

Під час підбору відмовтеся від варіантів з синтетичною основою. Перше, з чим ви зіткнетеся, - порушена терморегуляція. Вона буде викликати надмірне перегрівання організму і дискомфорт.

Форма

Подушка для сну може бути не тільки квадратною. Виробники пропонують велику різноманітність варіантів, серед яких ви зможете підібрати оптимальний, орієнтуючись на свій комфорт. Відгуки на форумах і положення в рейтингах підтверджують наступні факти:

  • Для відпочинку на спині підійде прямокутна подушка для сну середніх розмірів, з характерним валиком і отвором для шиї.
  • Для бічного положення підійде стандартний класичний варіант постільній приналежності.
  • Для відпочинку на животі рекомендується вибрати невисоку і досить тонку подушку витягнутої прямокутної форми.
  • Якщо ви звикли спати в обнімку з подушкою і любіть згортати ковдру, то розгляньте ексклюзивні варіанти. Наприклад, подушки у формі букви Г, великий підкови або морського коника. Такі різновиди досить популярні серед вагітних жінок, так як з ними зручно відпочивати навіть з підрослим животиком.

Правильно підібрана подушка для сну не викликає неприємних відчуттів в області шиї і в спині.

Декоративні елементи

Дрібні деталі, якими декорується подушка для сну, грають важливу роль в комфорті. Вишивка і мереживо часто викликають поколювання, подразнення та інші неприємні відчуття під час нічного відпочинку. Подушка для сну

Краще зупинитися на виробах без зайвого декору, вишивок, малюнків, паєток і інших деталей. Практичне і комфортне рішення - спальне приладдя з гладкою фактурою. Саме такі вироби очолюють рейтинг подушок для сну в Україні.

Тип наповнювача: альтернативні рішення для кожного

Різноманітність наповнювачів вражає. Подушка для сну може мати як натуральне, так і синтетичне внутрішнє наповнення. Сьогодні вибір не обмежується виключно пухом і пером. У продажу представлена велика різноманітність гіпоалергенних альтернатив.

Природний наповнювач

Подушка для сну в представленої категорії може комплектуватися наступними наповнювачами:

  • Пух і перо - популярна і звична класика, яка не підійде алергікам на представлені матеріали. Така основа забезпечує нормальну терморегуляцію, легко приймає і відновлює потрібне положення, гарантує гарну повітропроникність. Ці вироби мають потребу в регулярному догляді: очищення і провітрюванні. До того ж пух і перо порівняно недовговічні. Тому подушка для сну в представленому виконанні може потребувати періодичної заміни.
  • Овеча шерсть - натуральний тваринний наповнювач. Він корисний людям з проблемами зі здоров'ям (хворими м'язами, опорно-руховим апаратом). Подушка для сну з таким наповненням має ряд особливостей. Головні з них - відмінне теплорозподілення, стійкість до вологи. Основні недоліки - погана збереження форми і порівняно швидкий знос.
  • Бамбукове волокно - рослинна антибактеріальна і одночасно гіпоалергенна основа. Воно «дихає» і підтримує нормальний температурний обмін. Одна з переваг - простий догляд, так як спальне приладдя можна очищати в пральній машині. Будьте уважні: підстава добре поглинає вологу. Через це воно може втратити свою форму, тому на подушці краще не засинати з мокрим волоссям.
  • Рослинні розсипчасті наповнювачі (лушпиння гречки, хмелю, інших круп) - наповнювачі, для яких характерно аромотерапевтичний вплив. Така подушка для сну видає шурхотливий звук, вона порівняно жорстка. Це спальне приладдя не підходить для постійної експлуатації і потребує регулярного догляду.


Натуральна подушка для сну - це безпечно, екологічно і практично. Перед покупкою об'єктивно оцініть індивідуальні особливості організму. Важливо, щоб у покупця не було алергії на окремі компоненти наповнювача.

Синтетичні матеріали

Подушка для сну з синтетичних матеріалів відрізняється широким розмаїттям виконань. Актуальні рішення: Натуральна подушка для сну

  • Мікроволокно - за характеристиками і параметрами це штучний аналог пуху. Він не поглинає вологу і не збирає пил. Таке спальне приладдя не вимагає специфічного догляду. Єдиний недолік - поверхня електризується.
  • Поліестер - «дихаючий» і дуже легкий наповнювач, для якого характерна порівняльна недовговічність, надмірна м'якість. Головний мінус - недовговічність, так як матеріал може збиватися.
  • Силіконовий наповнювач - еластичний, пружний і порівняно легкий наповнювач, який швидко приймає і відновлює форму. В процесі експлуатації така подушка для сну - комфортна, так як влітку поверхня зберігає прохолоду.
  • Мікрогель - за характеристиками наповнювач нічим не поступається пуху, але має при цьому рідке підставу. Представлена подушка для сну - повітропроникна, завдяки чому забезпечує нормальну регуляцію тепла. Вироби такого плану - довговічні, легкі.
  • Віскоеластик - висококласний синтетичний матеріал, який має ряд особливостей. Ключові з них: підтримка голови під час сну, гарна теплова циркуляція, відмінні пропускні спроможності повітря.

Правильно підібрана синтетична подушка для сну прослужить довго, забезпечивши максимальний комфорт.

Ортопедичні подушки: що потрібно знати при виборі

У яких випадках необхідна ортопедична подушка для сну:

  1. Дискомфорт, який ви відчуваєте щоночі.
  2. Поява больових відчуттів в шийній і плечовий зонах.

Будьте уважні: використовувати постільне приладдя такого плану рекомендується тільки після огляду у ортопеда-травматолога. Після цього ви точно визначте суть проблеми.

Які подушки краще: відгуки, чек-лист покупця

Самостійний пошук і підбір спального приладдя - просте завдання, якщо керуватися алгоритмом, представленим нижче. Отже, як зрозуміти, яка подушка для сну потрібна саме вам:

  • визначте ключові характеристики продукції: розмір, тип основи, жорсткість. Для цього розгляньте маркування виробу, при необхідності проконсультуйтеся з менеджером;
  • оціните тип догляду за виробом: умови очищення і прання, приблизний термін служби, регулярність і частоту догляду за продукцією;
  • ознайомтеся з відгуками на конкретні моделі виробів.

Якісна подушка для сну не може коштувати занадто дешево. Оптимальна ціна - на середньому рівні.

Яка подушка для сну потрібна дитині

Вибір постільного приладдя для малюка - порівняно складний процес. Щоб продукція подарувала дитині максимальний комфорт, керуйтеся наступними порадами:

  • Незважаючи на екологічність натуральних наповнювачів, краще зупинитися на синтетичних моделях. Оптимальний вибір - мікрогель, силікон. Така продукція гіпоалергенна. Вона не передбачає складного догляду, легко очищається, відрізняється тривалим терміном служби.
  • Чохол основи повинен на 100% складатися з натуральної бавовни. При контакті з синтетичним наповнювачем виключається вплив статичної електрики.Яка подушка для сну потрібна дитині
  • Якщо натуральність для вас на першому місці, зупиніться на пусі або продукції з бамбуковим наповнювачем.
  • Важливо, щоб подушка для сну була середньої жорсткості, злегка вужче, ніж плечі малюка. Потрібно також, щоб поверхня була м'якою і дитина трохи провалювалася, лежачи на ній.
  • Відмовтеся від декоративних елементів, складних вишивок, яскравих відтінків. Зупиніться на виробах в приглушених тонах і з гладкою поверхнею.

Подушка для сну вибирається дітям старше 2 років. Заборонено купувати постільне приладдя раніше, щоб не порушити нормальне формування опорно-рухового апарату.

Інтернет-магазин «Черешенка» дає можливість замовити товар як в роздріб, так і оптом за конкурентними цінами в Україні. Компанія співпрацює з різними локальними і світовими виробниками, що дозволило сформувати унікальний асортимент продукції. При замовленні оптової партії покупцям пропонуються знижки та вигідні акційні пропозиції. Завдяки таким умовам ви зможете сформувати каталог власної торгової точки.

Правильно підібрана подушка - запорука повноцінного відпочинку, здоров'я і краси. Приділіть увагу пошуку і вибору відповідного варіанту. Важливо, щоб постільне приладдя відповідало анатомічним особливостям і особистим уявленням покупця про комфорт. При цьому краще зупинитися на стриманих однотонних моделях без об'ємного і яскравого декору.

Подушки в каталозі інтернет-магазину - з турботою про особистий комфорт!

 

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед