"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Вибір постільної білизни по сезону

Вибір постільної білизни по сезону

post

Комплекти постільної білизни - то, від чого залежить не тільки на оформлення спальної кімнати, але і самопочуття після нічного відпочинку. Покупку простирадла і підковдр варто здійснювати з урахуванням поточного сезону. Наприклад, постільна білизна на зиму з фланелі дозволить зберегти тепло і відчувати комфорт під час сну.

Вибираючи приналежності, варто враховувати, що тканина буде стикатися зі шкірою протягом декількох годин. Важливо переконатися, що матеріал приємний на дотик і до тіла, і тільки потім звертати увагу на оформлення. Виробники пропонують величезний асортимент виробів, тому визначитися з покупкою нескладно.

Постільні приналежності на теплу пору року

Весна і літо радують теплою погодою. Для того щоб сон в цей час був комфортним і безтурботним, необхідно віддавати перевагу легким і прохолодним тканинам. Таким чином, нічний відпочинок стане набагато приємнішим. Якщо постільна білизна на зиму повинна зберігати тепло, то літні комплекти повинні мати високу гігроскопічність.

Купівля приладдя на теплу пору року буде вдалим в тих випадках, коли складений комплект виготовляється з:

  • натурального льону;      
  • прохолодного батисту;      Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №151539AB Черешенка™
  • бавовняної перкали.      

Перераховані тканини швидко вбирають і відводять вологу, а також відмінно пропускають повітря. Тонкий матеріал влітку дозволяє відчувати прохолоду навіть в самий жаркий день. Висока гігроскопічність простирадла і підодіяльника необхідна для підтримки оптимальної температури тіла протягом ночі.

Весняний комплект повинен відповідати кільком характеристикам. Безсумнівно, весна - час, коли хочеться привнести яскравих фарб і в спальне приладдя. З цієї причини варто придбати сатиновий комплект з кольоровими візерунками. Також, навесні можна купити простирадла з:

  • шовку (відсутність парникового ефекту);      
  • льону (антибактеріальні властивості);      
  • бамбуку (висока гігроскопічність).      

Пам'ятайте про те, що не тільки тканина виконує вплив на ваш вибір. Вітчизняні та зарубіжні бренди пропонують широкий асортимент продукції на будь-який смак і гаманець. Якщо шовкові комплекти не по кишені, варто зупинитися на сатинових простинях.

Постільна білизна на осінь: як вибрати недорогий комплект

Осінній сезон часто асоціюється з нудьгою, яка з'являється з першими холодами. Позбутися від негативного настрою дозволять затишні спальні комплекти, які додадуть фарб у ваше життя. Віддавати перевагу яскравим кольорам не варто, досить придбати приналежності бордового і шоколадного відтінку.

Що стосується тканин виготовлення, то в даному випадку слід враховувати особисті уподобання. Можна вибрати один з декількох варіантів:Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №154423AB Черешенка™

  1. Щільна бавовна. «Дихаючі» тканини дозволять зберегти тепло і забезпечать оптимальний теплообмін. Матеріал приємний до тіла і не «кусається». Вартість комплектів вважається прийнятною, тому покупка такого комплекту буде вигідною.
  2. Суміш бавовни і шерсті. Виробники подбали про різноманітність таких речей. Головна особливість полягає в тому, що комплект ефективно зберігає тепло. Спати на простирадлах з бавовни і шерсті - суцільне задоволення.
  3. Фланель. Фланелеві комплекти якнайкраще підходять для прохолодної погоди. Тканина виробів дозволяє швидко зігрітися, розслабитися і отримувати задоволення від нічного сну незалежно від температури за вікном. Чим щільніший матеріал, тим тепліше засипати восени.

Купити постільну білизну спеціально для осіннього прохолодного сезону варто хоча б для того, щоб позбутися від втоми і поганого настрою. Перепади температури залишаться непоміченими в тих випадках, коли матеріал виготовлення підібраний відповідно до Ваших вподобань.

Постільна білизна для зими: основні відмінності

Холодний сезон не завжди радує відмінною погодою, тому до вибору аксесуарів для спальної кімнати варто підходити максимально відповідально. Доповнюючи комплекти якісними пуховими ковдрами, вдається уникнути переохолодження уві сні і створити приємну атмосферу.

Постільна білизна для зими відрізняється в першу чергу щільністю тканин і гігроскопічністю. Швидкий відвід вологи сприяє збереженню оптимальної температури тіла уві сні, що безпосередньо пов'язано з якістю нічного відпочинку. Товщина матеріалів в даному випадку вище, ніж тканини комплектів для інших сезонів.

Колірна палітра відрізняється наявністю неймовірної кількості варіантів, тому вибрати приналежності не складе труднощів. Для шанувальників зручності під час сну представлені комплекти з простирадлами на гумці. Таким чином, вдається забезпечити комфортний відпочинок без будь-яких компромісів.

Яку тканину вибрати для комплекту?

Зима - час, коли варто потурбуватися про покупку правильного комплекту. В електронному каталозі представлені недорогі варіанти, які зможуть задовольнити всі вимоги покупців. Для того щоб придбання забезпечувало належний комфорт, варто придивитися до затишним комплектів з наступних матеріалів:

  1. Бязь. Засинаючи на таких простирадлах, ви не відчуєте холод. Вся справа в тому, що щільна тканина захищає від попадання холодного повітря, а значить, забезпечує максимальний комфорт. Матеріал практично не мнеться, не ковзає і швидко сохне.
  2. Жаккард. Тканина і виглядає привабливо, і до тіла приємна. Єдиний мінус - висока вартість. Однак плюсів набагато більше. Гіпоалергенний матеріал не викликає алергічних реакцій, не линяє і не змінює колір під час використання.
  3. Ранфорс. Комплект з цієї тканини - новинка на українському ринку, яка швидко завойовує довіру покупців. Виготовляється матеріал з бавовняних волокон, які відрізняються гіпоалергенними властивостями. Простирадла щільні, але в той же час м'які.

Термін служби приладдя залежить від дотримання рекомендацій виробника. Уважно ознайомтеся з етикеткою виробів і дотримуйтеся зазначених вимог. Постільна білизна для зими може бути не тільки практичною, але і красивою.

Догляд за постільною білизною

Режим прання і сушіння впливають на термін служби приналежності для ліжка. Втрата основних властивостей тканини відбивається на зовнішньому вигляді. Зберегти привабливість комплектів протягом тривалого часу можна.

Для того щоб покупка радувала око і залишалася гладкою, необхідно відмовитися від режиму прання при високій температурі. Оптимальний показник становить близько 60 градусів в залежності від обраної тканини. 

Пральні порошки погано виполіскуються з будь-яких тканин, але особливо це помітно по постільній білизні. Матеріал, який раніше був м'яким і приємним, може стати грубим через залишки прального засобу. З цієї причини варто віддавати перевагу рідким порошкам і миючим засобам без фосфатів. Також, рекомендується подвійний цикл полоскання для видалення залишків засобу з волокон.

Сушити комплекти в пральній машинці не рекомендується. Білизна швидко перетвориться в грубе полотно, яке може викликати дискомфорт під час відпочинку. Для того, щоб сушка не принесла шкоди, варто забезпечити приплив повітря і уникати попадання прямих сонячних променів.

Сушити простирадло і наволочки на опалювальних батареях заборонено. Наслідки будуть плачевними, оскільки висока температура негативно впливає на волокна будь-яких тканин. Постільна білизна зима-літо в цьому випадку однаково вимоглива, тому, варто прислухатися до рекомендацій експертів.

Ранфорс і бязь

Ці тканини вважаються одними з найбільш популярних варіантів, і причин для цього більш ніж достатньо. Прийнятна вартість, простий догляд і тривалий термін збереження ключових характеристик - тільки частина з них. Щільні простирадла з ранфорса підходять для зимового сезону, а «дихаючі» бязеві - кращий вибір для літньої спеки.

Основні відмінності тканин полягають в наступному:Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №151538AB Черешенка™

  1. Щільність. Ранфорс набагато щільніший, оскільки один квадратний сантиметр тканини складається з 60 волокон (у бязі цей показник дорівнює 42).
  2. Плетіння. Бязевий комплект з хрестоподібним плетінням м'який, але ранфорс з діагональним трохи приємніше до тіла.
  3. Вартість. Ранфорс дорожче бязі, але завжди можна купити постільну тканину і заощадити завдяки пошиття виробів за своїми розмірами.

Оскільки матеріали відрізняються досить високою щільністю, температура води понад 60 градусів не призведе до пошкодження волокон під час прання. Бязеві простирадла можуть трохи «сісти», але ці зміни несуттєві. Комплекти зберігають яскравість кольорів і структуру протягом 3-5 років.

Жакардовий комплект

Цій тканині вже понад 200 років, але вона як і раніше користується попитом. Комплекти з жаккарда часто використовують для оформлення приміщень в класичному стилі. Незвичайний блиск, різноманітність візерунків і гігроскопічність дозволили матеріалу завоювати довіру споживачів.

Головна особливість матеріалу - відсутність деформацій. Простирадла, наволочки і підодіяльники не сідають і не розтягуються. Для того, щоб красивий комплект залишався таким, необхідно ознайомитися з основними рекомендаціями експертів:

  • прання жакардових виробів при низькій температурі (не більш ніж 30 градусів);      
  • гладити приналежності тільки з виворітного боку в делікатному режимі прасування;      
  • сушка на свіжому повітрі і далеко від сонячних променів (ультрафіолет негативно впливає на волокна).      

Відбілювачі призводять до пошкодження виробу, тому варто уважно вивчати упаковку прального порошку. Ретельне полоскання дозволить зберегти первісний вигляд тканини протягом всього терміну служби.

Сатин

Ніжна і приємна до тіла тканина відрізняється особливим блиском, що нагадує шовк. У порівнянні з шовковим комплектом, сатиновий обійдеться на порядок дешевше і прослужить кілька років. Для того, щоб зберегти чутливу тканину, зверніть увагу на ярлички і інші вказівки щодо догляду від виробника.

Якщо на упаковці відсутні вимоги, не варто спокушатися: тканина потребує дбайливого догляду. В першу чергу необхідно виключити використання пральних засобів, які містять відбілюючі добавки, наприклад хлор.

Зберегти властивості тканини можна завдяки ручному пранню. Сильно вичавлювати або прати в гарячій воді заборонено. Якщо операція буде проводитися в пральній машині, слід вибрати делікатний режим і відключити віджимання. Вироби повинні займати не більше 60% обсягу барабана.

Сушка білизни здійснюється далеко від опалювальних приладів і прямих сонячних променів. Також, необхідно потурбуватися про приплив свіжого повітря. Сатинову білизну не прасують, оскільки матеріал високочутливий до температури. Тканина під впливом ультрафіолету перестає «дихати», що відбивається на якості сну.

Вибір спального приладдя

Можливість придбати тканину для індивідуального пошиття комплекту дозволяє поєднувати кілька різних матеріалів для свого комфорту. Простирадла з гумками будуть міцно закріплюватися на матраці, а значить, здоровий нічний відпочинок гарантований. Купівля нового якісного комплекту з сучасних тканин грунтується і на інших важливих характеристиках.

Варто приділяти увагу і зовнішньому вигляду білизни, і оформлення квартири або окремої кімнати. Однотонні варіанти без будь-яких візерунків також легко знайти в продажу.

Якщо ви не знаєте, яку постільну білизну краще обрати на зиму, варто придбати перевірений і надійний ранфорс, популярну бязь або натуральний льон з невеликою кількістю синтетичних волокон. Що стосується весняно-літнього сезону, то тут можна поекспериментувати.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед