"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Як вибрати махровий рушник?

Як вибрати махровий рушник?

post

Махрові рушники - одні з найбільш ходових типів домашнього текстилю, не втрачають своєї популярності з роками. Цей корисний і практичний предмет грає важливу роль не тільки в домашньому побуті. Про нього ми завжди згадуємо після вмивання обличчя і рук.

Рушник махровий банний активно використовують в лазні і сауні. Тому, багатьом з нас доводиться вирішувати питання його правильного вибору. А махрові рушники для готелів у великій кількості купуються власниками таких закладів для зручності постояльців.

 

Чому краще рушник - з махри?

 

На відміну від багатьох інших матеріалів махрове волокно має переважно природний склад. Воно складається з дрібного ворсу, який формується переплетінням петлеподібних ниток. Петлі створюються при розтягуванні тканини. 

Щоб вибрати цей предмет гігієни, потрібно враховувати якість його матеріалу. Вона визначається такими критеріями, як:Комплект махровых банных полотенец CESTEPE SARA (140*70)

  • щільність;      
  • довжина петель;      
  • закрутка ворсинок.      

 

Насиченість махри характеризується числом окремих ниток на позначену величину площі. Оптимальна щільність тканини відповідає 300-800 г/м2 . Вироби, насиченість тканини яких нижче зазначеної, недостатньо вбирають в себе вологу, а надто важка, щільна тканина, робить рушник надто незручним в користуванні. Тому, при виборі слід орієнтуватися на усереднений показник, в межах 350-400 г/м2 .

 

Не можна не відзначити те, що щільність махрового рушника істотно впливає і на його довговічність. Легкі вироби з показником менше 300 г/м2 стають непридатними набагато швидше, ніж їх більш важкі аналоги. На жаль, величина щільності матеріалу далеко не завжди вказується на самому виробі. Продавці також можуть нічого не знати про це. Але подібний показник покупець може дізнатися і сам. Досить буде просто зважити придбаний махровий рушник. Наприклад, якщо виріб, розмір якого становить 70 на 140 см, важить близько 500 г, то щільність його тканини буде дорівнювати 500 г/м2 . На думку експертів, кращий показник щільності махрових рушників для ванни становить від 400 до 450 г/м2.   

Важливу роль у формуванні властивостей махрової тканини грає довжина її петлеподібних ниток. Ворс буває:

  • довгим - від 8 мм;      
  • середнім - від 3 до 6 мм;      
  • коротким - менше 3 мм.      

Оптимальним балансом м'якості і міцності наділена тканина із середньою довжиною ворсу. Вироби з короткими ворсинками, як правило, після використання стають надто вологими, грубими і не придатними до застосування. Щоб оцінити міцність ворсинок, слід трішки потягнути одну з них. Якщо петля відривається легко, це може означати погану якість матеріалу. Тому, купувати такий виріб, виявиться неправильним рішенням. Крім того, якісні махрові рушники повинні володіти ворсом однакової довжини на всіх ділянках.   

Волокно з закрученими петлями наділене високою міцністю. У той же час, вироби з нульовим крутінням відрізняються більшою еластичністю і м'якістю.

Роль матеріалу при виборі махрового рушника

 

Зазвичай їх роблять з льону, бавовни або бамбука. Бавовняні вироби відрізняються м'якою, податливою фактурою, ідеально вбирають в себе воду і тому найбільш зручні для побутових потреб. Органічний хлопок - найбезпечніший для здоров'я матеріал. У ньому немає екологічно шкідливих сполук.

Для виготовлення будь-якого виробу з махри застосовується три основних типи пряжі:

  1. Гребінна - є найдорожчою і в той же час надійною. Створюють її з бавовни з досить довгим волокном. З неї виходить найбільш якісна пружна і м'яка матерія, що володіє всіма необхідними властивостями.         
  2. Карданна - формується з середнього по довжині бавовняного матеріалу. Застосовується у виробництві найбільш часто. Дає можливість отримати легкий, приємний на дотик матеріал за найвигіднішою ціною.   
  3. Апаратна - виготовляється з короткого по довжині волокна. Дана тканина відноситься до однієї з найдешевших. При цьому, вона володіє відчутною жорсткістю.

Іноді бавовняна тканина випускається з домішками синтетики. Щоб отримати повну інформацію про матеріал виробу, слід ознайомитися з його етикеткою. Так, буква «М », яка додається до позначення бавовни, означає наявність штучної тканини. «ПК» розшифровується як домішка поліестеркоттона. 

 

Махрові рушники бувають з одностороннім і двостороннім розташуванням ворсистого матеріалу. У разі одностороннього розміщення зовнішня частина виробу виконується з махри, а протилежна з велюру, який представляє собою стрижену махрову тканину. У двосторонніх варіантах махра з однаковими властивостями є з обох сторін. Крім того, махрове покриття може містити рельєфний малюнок або повністю складатися з стриженого ворсу.     

 

Бамбукові та лляні махрові рушники

Бамбуковий варіант рушників з махри почали виробляти не так давно. Виглядають вони досить вишукано завдяки своїй м'якій, яскравій і блискучій тканині. Головна позитивна властивість бамбука полягає в його натуральному антибактеріальному складі.  

Вироби з льону відрізняються міцністю і довгим терміном служби. Крім того, вони добре впливають на шкіру, ідеально здійснюючи її ліфтинг і масаж.

Сьогодні ви також можете придбати махрові рушники , які мають у своєму складі мікрокапсули, а також вітамін Е. Наділені солодким ароматом, ці предмети гігієни здатні щедро наситити шкіру вітамінами й іншими корисними речовинами.  

 

Розмірна класифікація рушників

При виборі махрових рушників обов'язково потрібно враховувати їх розмір . Адже від нього залежить призначення виробу. Більшість цих предметів особистої гігієни мають стандартну величину, яка трохи відрізняється в різних країнах:

  • від 30х30 до 30х70 - всі види кухонних серветок;      
  • від 40х60 до 50х70 - звичайний рушник для кухні;      Комплект махровых банных полотенец CESTEPE FALFA (140*70)
  • 50х80 або 50х90 - використовуються для гігієни обличчя та рук;      
  • 50х100 - рушник махровий дитячий, лицьовий, а також спеціально призначений для відвідування душової кімнати;      
  • 70х140 і 60х130 - рушник махровий банний;      
  • 100х150 і 90х160 - для використання на пляжі, в сауні або ж в якості дитячого простирадла.        

Від того, який розмір рушника, залежить не тільки його призначення, але і зручність застосування. Для рук і обличчя найкомфортнішим будуть вироби середньої величини, в той час, як для догляду за тілом або для застосування в лазні чи сауні такі предмети гігієни повинні володіти великим розміром. 

Вибір махрових рушників за кольором

Рушники з цього податливого і невибагливого матеріалу широко використовуються після купання або миття рук . Багато з них мають яскравий, приємний колір, тому вже давно стали невід'ємною частиною інтер'єру ванної або кухні.

Щоб махровий рушник красиво виглядав на тлі інших елементів домашнього дизайну, потрібно підібрати гармонійний відтінок . Для цього слід враховувати такі факти:

  • блакитні - відмінно вписуються в класику або кантрі стиль інтер'єру;      
  • зелений варіант може істотно поліпшити оформлення світлої ванної, також він досить доречно виглядає в усіх японських стилях;      
  • коричневі і бежеві - непогано виглядають на тлі натурального каменю або статі з мармуру, прекрасно доповнюють кімнати, обставлені під епоху ренесансу;      
  • світло-сірі і білі - добре поєднуються з нейтральними природними кольорами, вписуючись в мінімалістичні стилі або бароко;      
  • темно-сині і чорні - ідеальний варіант для оформлених в стилі хай-тек ванних кімнат, для чоловічих інтер'єрів;      
  • червоні та рожеві - допоможуть облаштувати ваш інтер'єр в романтичному стилі .      

Махрові рушники різних кольорів, в тому числі фіолетові або бузкові, підійдуть для домашнього інтер'єру лофт .

Якість фарби і м'якість

Стійкість фарбування махрових рушників - ще один дуже важливий критерій їх якості. Неприпустимо, щоб рушник линяв або ж його фарба залишалася на інших предметах. Такі дефекти можуть говорити тільки про низьку якість матеріалу виготовлення. Щоб заздалегідь визначити надійність фарби щойно купленого виробу, слід провести по ньому білою, трохи вологою тканиною. Якщо на ній залишилися кольорові сліди, значить, якість махрового рушника залишає бажати кращого.

М'якість матеріалу - ще одна важлива властивість цих предметів гігієни. Але не всі рушники, наділені такою особливістю, мають належну якість. Деякі виробники махрових рушників поряд зі звичайною бавовною домішують до складу своїх виробів синтетичний матеріал - віскозу. Завдяки їй предмет побуту стає більш ніжним і м'яким, але при цьому ніяк не покращується його здатність накопичувати в собі вологу. Склад синтетичних матеріалів завжди вказується в описі виробу або ж на його етикетці.    

Види оформлення махрових рушників

Рушники можуть бути пофарбовані в одноколірному або різнокольоровому варіантах, а також в стандартну смужку чи клітинку. Деякі з них мають у своєму розпорядженні цікавий орнамент, включають яскраві ілюстрації, імена або ж фотопринт.

Махровий виріб з бахромою по краях має складатися тільки з рівномірно обрізаної бахроми. Крім того, ворсинки не повинні розтягуватися і відриватися. Іноді по краях рушник обробляють швом або оверлоком. Потрібно відзначити, що це не кращим чином впливає на витривалість тканини , і з-за оверлока досить скоро зношуються кінці виробу. Оброблений швом махровий рушник потрібно як слід натягнути. Шов при цьому повинен витримати, а щільність його стібків може становити не менше 25 прошивок на 10 сантиметрів.

За способом нанесення ілюстрації і типу забарвлення розрізняють чотири різновиди махрових рушників:

  1. Гладко пофарбовані - володіють одним кольором без будь-яких візерунків і малюнків. Для їх виготовлення застосовується монотонно пофарбований ворс. Фарба наноситься на вже зроблений рушник.
  2. Яскравих відтінків з жакардовим малюнком. Картинка на тканині робиться за допомогою різних за довжиною ворсинок або ж за допомогою ниток різних кольорів.
  3. Жакардові з яскравих тканин. Ці рушники прикрашені рельєфним зображенням. При створенні малюнка застосовується як різна довжина ниток, так і різне їх колірне наповнення.
  4. Жакардові одноколірні - рушники з жакардовим візерунком, який формується ворсинками різної довжини.   

Зовнішнє оформлення махрових рушників відрізняється великою різноманітністю. Кожен виріб настільки індивідуальний, що його важко часом віднести до якогось конкретного типу.

Крім усього іншого, рушники з махри відрізняються декором. Сьогодні найбільш відомі такі його види, як: 

  • аплікація;      
  • проста або рельєфна вишивка;      
  • стрічки з атласу;      
  • орнаменти з каменів;      
  • мережива;      
  • рельєфні малюнки з укороченого велюру;      
  • люрекс;      
  • бахрома і кисть;      
  • жакардові малюнки;      
  • бордюри з велюру, що володіють принтом, ілюстрацією, вишивкою або унікальними орнаментами.          

При виборі махрового рушника дуже важливо врахувати його кольорове оформлення. Щоб ваші очікування виправдалися, слід підбирати виріб, враховуючи власні вподобання, а також особливості інтер'єру вашого домоволодіння. Купуючи цей предмет гігієни для лазні, сауни або готелю, слід керуватися стандартами обслуговування. Рушники повинні бути максимально комфортними для ваших клієнтів і повністю безпечними для їх здоров'я. 

Де краще купити махровий рушник?

Якщо ви знаєте, як вибирати махрові рушники, ви можете сміливо робити покупку в режимі онлайн. У нашому інтернет-магазині величезний вибір цих товарів на будь-який смак і колір. Зробити придбання за вигідною ціною у нас може будь-який житель України. Ми пропонуємо як окремі вироби, так і красиві, зі смаком оформлені набори . У яскравій упаковці ви виявите махрові рушники, бездоганні за своєю якістю і красою.      

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед