"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Переваги та недоліки чорної постільної білизни

Переваги та недоліки чорної постільної білизни

post

Тільки сучасна людина, позбавлена забобонів, зважиться купити собі чорну постільну білизну. І зовсім не даремно! Цей колір стильний, красивий, глибокий, дорогий, практичний та універсальний. Вписати темний предмет в будь-який інтер'єр простіше простого, адже він поєднується практично з усіма відтінками палітри.

Чорна постільна білизна, зокрема комплект, зазвичай коштує дорожче, ніж аналогічний, іншого кольору. Все тому, що спосіб виробництва та фарбування складніший. Все ж перед покупкою варто враховувати особливого відтінку виробу, використаний матеріал та інші аспекти.

Постільна білизна чорного кольору: матеріали, види

Зазвичай, виробники для пошиття постільної білизни чорного кольору використовують натуральні і комбіновані тканини:

● батист - це бавовняна матерія, дуже тонко а й легка ;      Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №154262AB Черешенка™

● бязь - виробляється з бавовни, зносостійка, добре вбирає вологу і пропускає повітря;      

● льон - натуральний антистатичний матеріал, щільний, антиалергенний;      

● жаккард - декоративна тканина з рельєфним кольоровим візерунком;      

● поплін - в складі є природний шовк і синтетичні волокна, а тому, вона дуже тонка, ніжна і в той же час, делікатна та якісна;      

● сатин - натуральний хлопок з приглушеним відблиском, благородний і при цьому абсолютно недорогий;      

● ситець - тканина з натуральної бавовни, трохи жорстка, найчастіше буває яскравих кольорів і принтів , міцна і проста в догляді;      

● шовк - елітний варіант, дуже дорогий і приємний на дотик, добре накопичує тепло, не вбирає зайву вологу й сторонні запахи.      

Кожен з перерахованих матеріалів найкращим чином підходить для фарбування в глибокий чорний колір, а також темні, сірі відтінки - графітовий, чорно-сірий, сизий, землистий.

Багато виробників пропонують українцям чорну постільну білизну, а також унікальні забарвлення - контрастні з двох тонів (чорний з білим, червоним, рожевим, блакитним, салатовим, сірим), комбіновані (у комплекті наволочки, простирадло і підодіяльник різних кольорів), з частковими принтами в вигляді візерунків, кольорів, орнаментів, рослин, геометричних ліній і фігур. 

Навіщо купувати чорну постільну білизну

Чорна сатинова постільна білизна у багатьох людей асоціюється з темрявою, таємницею, навіть сумом. Насправді, це найелегантніший в світі колір, заспокійливий, вишуканий, глибокий та шикарний. Він послужить чудовим тлом, додасть родзинку спальні, зробить ліжко більш привабливим. До того ж, учені довели, що саме чорний колір допомагає розслабитися зоровому нерву, надає релаксуючий ефект.

Слід назвати кілька вагомих причин купити чорну постільну білизну:

● для контрастного поєднання з інтер'єром (світлими стінами, шторами, меблями);      

● посилення романтичного настрою, сексуального тяжіння, потягу до протилежної статі;      

● з метою практичності, особливо в приватних будинках і для власників домашніх тварин;      

● з особливої нагоди, особливо, якщо комплект прикрашений вишивкою , бісером, принтами, яскравими вставками.      

Господині знають, що в будинку потрібно мати не менше трьох комплектів, і один з них - чорна постільна білизна. Так, в білизняному ящику завжди буде свіжий набір. Кожен з них, менше зношується, а значить, довше зберігає новизну і привабливий вигляд. Зміна кольору постільної білизни може вплинути на загальну атмосферу спальні, поміняти настрій і навіть поліпшити інтер'єр. Так що, варто сміливо експериментувати з темними і насиченими кольорами!

Також, чорна постільна білизна можна сміливо комбінувати з іншими наволочками, пледами, покривалами, декоративними подушками та іншими важливими і необхідними предметами для сну і відпочинку. І в ансамблі все разом буде виглядати органічно, незвично, дорого.

Ідеальний інтер'єр кімнати з чорним комплектом білизни

Універсальний чорний колір - краще доповнення в спальні з будь-яким стилем оформлення. Його можна легко і просто вписати практично в будь-який інтер'єр, а тому придбати постільну білизну чорну - блискуча ідея.

Найвдаліші варіанти:

  1. Loft. Цей стиль прийшов в Україну не так давно, але в останні кілька років вже став дуже популярним. В оформленні кімнат беруть участь виключно темні кольори постільної білизни і виглядають на тлі загальної колірної гами органічно і неймовірно стильно. Для спалень в стилі лофт краще вибирати матеріали з матовою поверхнею або сатиновим блиском і простирадлом на гумці . Вони найкраще передадуть потрібну глибину кольору.
  2. Hi-tech. Такий стиль дуже мужній, холодний, зосереджений, діловий. У ньому мало домашнього затишку, але присутня оригінальність, унікальність, тонкий смак. Тому, в спальнях зазвичай використовується матова і шовкова постільна білизна чорного і темно - сірого кольорів. Також, допустимі комбіновані забарвлення, але виключно в однотонній гамі.
  3. Модерн. Цей стиль яскравий, молодіжний, в оформленні беруть участь переважно однотонні матеріали або з великими геометричними принтами. Саме тому, в спальні краще всього виглядатиме глянсовий комплект (атлас, шовк) насиченого чорного кольору. Особливо красиво він буде виглядати в кімнаті, де в оформленні присутній синій, лимонний, червоний, білий або жовтий кольори.
  4. Класика. Незважаючи на те, що цей стиль строгий, стриманий та консервативний, а в спальнях зазвичай присутні набори постільної білизни білого кольору, чорний теж буде як не можна до речі. Особливо якщо кімната оформлена в пастельних відтінках, білих або бежевих, то просто необхідно купити шовкову постільну білизну. Саме «чорна пляма" у вигляді ліжка буде акцентною деталлю, в міру яскравою та оригінальною.

Найчастіше, чорну постільну білизну вибирають чоловіки, підлітки, а також творчі та креативні особистості. Вона допоможе зробити атмосферу комфортною, самовиразитися, додати впізнаваної ознака оселі, додасть пікантності атмосфері і вже точно здивує гостей.

5 переваг і 1 недолік чорного комплекту постільної білизни

Постільну білизну необхідно вибирати усвідомлено, з повною відповідальністю, адже від цього буде залежати здоровий сон і відпочинок щоночі. Все ж, чорна постільна білизна грає важливу роль в обстановці, а тому, в спальні буде незамінна, і на це є 5 причин:

  1. Темпераментність. Це правильний вибір для пристрасних натур, які часто проводять ночі з коханими, призначають романтичні побачення, вдаються до любовних утіх. Саме чорний колір на гладкій глянцевій поверхност і дозволить повноцінно розслабитися, отримати задоволення.
  2. Справжній релакс. Світ навколо насичений фарбами, а в спальні хочеться відпочити та позбутися від напруги, зайвих думок, нав'язливих ідей. Чорна постільна білизна в особливий спосіб послужить для усамітнення, зробить сон максимально комфортним, безтурботним. 
  3. Успішний. Зважаючи на дорожнечу комплекти для сну з натуральних матеріалів (шовк, льон), вибирають тільки забезпечені люди, які намагаються оточувати себе якісними речами, піклуються про здоров'я, дотримуються особливого стилю життя. Чорна постільна білизна буде елегантним доповненням будинків успішних людей, відокремлюється від строкатих і яскравих текстильних деталей.
  4. Надихаючий. Часто, темним кольорам надають перевагу творчі особистості, а також всі, хто працює з різними людьми або часто міняє зайнятість, і це підтверджують численні відгуки. Він допоможе зосередитися, відокремити активне повсякденне життя від особистого часу. Саме надихаючий, позитивний ефект подарує глибокий чорний колір. 
  5. Чарівний. У чорному кольорі білизни є особлива чарівність і здатність контрастувати з усім навколо. Вона підійде людям з темним волоссям, блідою або засмаглою шкірою, любителям червоного кольору в одязі, а також, стилягам і креативним особам з витонченим смаком.

Недоліком можна вважати те, що занадто темне забарвлення поглинає світло, а тому, якщо спальня на північній стороні або оформлена в темній гамі - краще відмовитися від такого екстравагантного придбання.

Чорна постільна білизна або іншого темного кольору неймовірно практична, а тому, буде незамінною для великих сімей, власників чотириногих домашніх тварин.

Як доглядати за постільною білизною темних і яскравих кольорів

Щоб надовго зберегти чорну постільну білизну, її привабливий вигляд і новизну, необхідно дотримуватися основних правил по догляду. Перш за все, потрібно ретельно переглянути ярличок від виробника, врахувати використаний для пошиття матеріал і колір.

Отже, нижче представлені кращі і недорогі способи догляду за комплектами постільної білизни насиченого чорного кольору:

  1. Виведення плям. З тканин темних кольорів досить складно виводити плями. Саме тому, їх слід затирати  з чистої води, господарського мила. Якщо на поверхні виявлені застарілі плями - можна обробити їх слабким розчином оцту або лимонного соку 3: 1. Тримати рідину на речі можна не довше 1-3 хвилин. Потім ретельно виполоскати холодною водою і перевірити якість очищення ділянки.
  2. Замочування. Чорну постільну білизну небажано замочувати з пральними засобами, особливо з високим рівнем лугу. Використовувати для замочування можна суміші виключно з мінімальним вмістом кислот, що забарвлюють і освітлюють засіб. Процедура може тривати не більше однієї хвилини.Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №151242AB Черешенка™
  3. Ручне прання. Чорну постільну білизну з натуральних матеріалів (шовку, бязі, сатину, бавовни) бажано прати вручну. Використовувати тільки теплу воду або кімнатної температури. Для ручного прання підійдуть органічні рідкі пральні засоби для преміальних і делікатних тканин. Краще робити таку очистку без застосування різних механічних засобів і пристосувань, щоб не пошкодити волокно і тим самим не зіпсувати його.
  4. Прання в автоматичній машинці. Безсумнівно, очищення за допомогою автоматичної машинки буде значно кращим, ніж вручну. Тому, варто вибрати делікатний режим, температуру води 30 градусів Цельсія. Також, відмовитися від ополіскування і віджиму і виконати подальші дії самостійно вручну.
  5. Ополіскування. Полоскати чорного кольору білизну можна в холодній воді. У деяких випадках можна додати оцет, бальзам для волосся, морську сіль. Пропорція повинна складати приблизно 1 чайну ложку на 3 літри води. Процес полоскання повинний вироблятися у великій тарі і з великою кількістю чистої води. Це додасть матеріалу легкий блиск, необхідну м'якість, а також збереже його свіжість значно довше.
  6. Сушка. Чорну постільну білизну слід сушити виключно у вертикальному положенні і на великому просторі. Чим краще провітрюється приміщення - тим швидше і якісніше буде проведена природна сушка. Слід зазначити, що варто уникати прямих сонячних променів, щоб уникнути вигоряння кольору. Натуральний шовк, дюшес, атлас найкраще сушити до неповного висихання, щоб волокна не надто пересохли.
  7. Прасування. Прасувати білизну необхідно! Це допоможе встановити потрібний рівень гігієни, теплова обробка знищить будь-які хвороботворні мікроби. Все ж необхідно встановлювати найнижчу температуру і контролювати процес. Шовкову чорну постільну білизну небажано піддавати механічному прасуванню. Краще вивісити виріб у ванній кімнаті і включити гарячий душ на пару хвилин. За допомогою пара в повітрі вдасться розгладити дрібні складки природним шляхом і максимально швидко.

У деяких випадках комплекти чорної постільної білизни або іншого темного кольору стають світлішими, ніж в день покупки. Їх можна швидко і безпечно підфарбувати. Для цього, слід використовувати спеціальні підфарбовуючі засоби, які додаються при пранні або в процесі додаткового ополіскування або замочування.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед