"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Турецька постільна білизна

Турецька постільна білизна

post

У всьому світі турецька постільна білизна та інший текстиль для дому дуже високо цінується. І зовсім не даремно! У цій країні потужності по виробництву високоякісних тканин відкрилися ще під час Османської імперії. Багато з них повністю натуральні, так як виробляються з бавовни, льону і шовку.

Ще один секрет величезного попиту на турецький текстиль - це великі плантації бавовни. Вона не тільки застосовується у виробництві, але ще й експортується в інші країни (в тому числі до Франції, Італії), де застосовується в ткацькій промисловості. Так, купити кольоровий страйп-сатин буде вже набагато дорожче.

Варто повернутися до теми постільної білизни і дізнатися більше про те, яку ж продукцію для українців приготували турецькі виробники.

Турецький сатин: опис, види

Найчастіше, турецька постільна білизна виробляється з таких відомих тканин, як сатин, ранфорс (турецька бязь), жаккард, тенсел і ін. Варто відзначити, що в складі кожної з матерій більшу частину займає органічна високоякісна бавовна, а решту, становлять домішки, які і надають полотнам особливі властивості і характеристики.

Постільна білизна з турецького сатину - це преміальний продукт середньої або високої цінової політики. Матеріал шовковистий, досить гладкий, має рівний м'який блиск. Відрізняється високою міцністю при досить тонкому плетінні ниток.

Перед тим, як купити турецький сатин, потрібно знати його якості і характеристики:

● зберігає форму і не сідає при пранні;      

● кольори не линяють та не вигоряють;      Полуторный набор постельного белья 150*220 из Страйп Сатина №50666 Черешенка™

● гіпоалергенний та не викликає дискомфорту, подразнень, почервоніння;      

● не електризується і не притягає пил;      

● добре пропускає повітря і утримує накопичене тепло;      

● гігроскопічний, тому дозволяє шкірі завжди залишатися сухою;      

● низька теплопровідність дає можливість швидко накопичувати придбане тепло;      

● простий в догляді та універсальний у використанні.      

Сатинові тканини в Україні відрізняються методом обробки та фарбування і, відповідно, зовнішнім виглядом. Саме від цього, буде змінюватися і їх ціна.

Особливості турецької постільної білизни

Турецька постільна білизна фабричного виробництва відома і визнана в усьому світі. Все тому, що вона виготовляється виключно з натуральної сировини, за новітніми технологіями, з застосуванням сучасного обладнання та з мінімальною кількістю хімічних речовин.

Комплекти постільної білизни з Туреччини відрізняються не тільки за цінами , а ще:

● чудовою якістю;      

● унікальними дизайнерськими рішеннями;      

● незвичайними способами кріплення (це гумки, блискавки, зав'язки, гудзики);      

● різноманітністю моделей , розмірів і складових наборів (від 4 до 10 предметів) в залежності від габаритів.      

Кожен тип комплекту розроблений уважними та скрупульозними фахівцями, а тому товари не мають аналогів. Турецька постільна білизна проста і приваблива, але в асортименті можна знайти і більш яскраві і незвичайні варіанти - з вишивкою, рюшами, стрічками, іншими прикрасами. Вони можуть бути прикріплені в куточках, по бортику і зовнішній стороні виробів, щоб не завдавати дискомфорту під час сну.

Різноманітність розмірів

Турецька постільна білизна представлена в Україні в декількох популярних форматах:

  1. Полуторна - підодіяльник 215х143 см, простирадло 214х145 см, наволочки 70х70 см.
  2. Двоспальна - 215х175 см, 220х195 см, 70х70 см.
  3. «Европростиня» - 215х175 см, 220х240 см, 70х70 см.
  4. Євро-1 - 220х200 см, 220х240 см, 70х70 см.
  5. Євро-2 - підодіяльник 220х240 см, простирадло 220х240 см, наволочки 70х70 см.
  6. «Сімейна» - підодіяльник 215х143 см, простирадло 220х240 см, наволочки 70х70 см.

Підбирати потрібний тип слід, відштовхуючись від габаритів ліжка і розмірів спального місця. Важливо вибрати правильну величину, щоб виріб не збирався складками і надійно фіксувалося.

Окремо класифікується турецька постільна білизна для дітей і підлітків - в ліжечко, ясельні та полуторно. Набори відрізняються яскравими кольорами, принтами у вигляді казкових персонажів, героїв мультфільмів, тварин, авто, іншого. Особливість товарів для дітей в тому, що вони виготовляються з мінімальною кількістю хімічних сполук, тому, абсолютно безпечні для організму, який росте.

Оформлення комплектів білизни: способи фарбування, забарвлення

Всі набори спальної білизни розділяються на кілька типів і відрізняються способом нанесення фарби:

  1. Однотонний. Може здійснюватися відбілюванням або гладкокрашеним способом. Така турецька постільна білизна коштує недорого, має стильний вигляд, універсальна. Завдяки різноманітності відтінків добре впишеться в будь-який інтер'єр і стиль. Зазвичай однотонні вироби створюються в широкому розмаїтті розмірів для користування дорослих та дітей.
  2. Набивної. Способом пігментного або реактивного друку на полотно наноситься певний орнамент. У першому випадку пігмент вбирається в волокна і не виділяється на поверхні. У другому, буде прощупуватися невеликий шар барвника, що додасть структурності і дорожнечі виробу. Найчастіше це фарбування може бути застосовано для двоспальних і сімейних комплектів.
  3. Реактивний друк 3D. Плетіння кольорових ниток в пропорції 4: 1 якраз і забезпечує унікальну об'ємність зображення. Якщо близько глянути, можна помітити всі деталі складного малюнка. Цей тип фарбування один з найунікальніших і дорогих. Так забарвлюється зазвичай дитяче постільна білизна.

На окрему увагу заслуговує страйп-сатин. Завдяки незвичайному плетінню ниток, малюнок виходить смугастим - чергуються матова і глянсова частини, що робить загальний візерунок рельєфним, елегантним, незвичайним.

Більшість комплектів мають яскраві і строкаті забарвлення, але можна знайти і пастельні кольори. У зображеннях використовуються квіткові композиції, пейзажі, логотипи, орнаменти, геометричні фігури і звивисті лінії в симетричному розташуванні. Вони виглядають багато, трохи казково, але в той же час оригінально. Якраз така прикраса полотна і характеризує впізнаваний турецька стиль.

При виборі кольору і оформлення білизну слід вибирати відповідно до розмірів спальні, її оформлення, особливостей інтер'єру, власними уподобаннями. Світлі кольори додадуть спальному місцю об'ємності, а темні, навпаки, виключать акцент і стануть невід'ємною частиною оформлення простору.

Як вибрати якісну турецьку постільну білизну

У продажу можна знайти безліч комплектів турецького виробництва, але далеко не вся постільна білизна є оригінальною і відповідає заявленій сумі.

Перед тим як купити турецьку постільну білизну, варто звернути увагу на такі аспекти та особливості:

  1. Тканина. Якщо провести рукою по верхній частині полотна, можна без праці тактильним способом визначити якість виробу. Поверхня повинна бути гладкою, злегка ковзної, без горбків, ущільнень, нерівностей. Звичайно, не повинно бути візуальних потертостей, затягувань або дірок.
  2. Шви. Рядки повинні бути рівними, без повторів, зайвих деталей, вузликів. Колір ниток турецької постільної білизни має зазвичай збігаєтися з основним відтінком виробу, а тому вони практично не помітні. Примітно ще й те, що в місцях кріплення фурнітури і інших елементів є подвійні строчки.
  3. Малюнок. Якісне фарбування будь-яким відомим способом забезпечує швидке і точне нанесення будь-яких зображень. Варто уважно придивитися до малюнків - вони не повинні бути тьмяним, нанесені частково або двічі (з повтором кордонів). Тим більше, друкуватися на сусідніх поверхнях або шкірі. Це ознака низької якості фарби, а значить і недобросовісності виробника.
  4. Вага. Якісна турецька постільна білизна ніколи не буде важити мало (виняток може становити ряд товарів з синтетики, а також натурального шовку). Зазвичай, полуторний комплект має питому вагу 1-1,5 кг, а тому, буде явно відчуватися в руках.
  5. Запах. Тільки низькопробний текстиль має різкий неприємний, хімічний запах. Якісні натуральні тканини практично не мають запаху, за винятком характерного тканниного, а при першому використанні і він швидко випаровується.
  6. Геометрія. Наволочки, простирадла та інше повинно мати правильну геометрію, і це легко перевірити. Потрібно скласти будь-який з виробів по діагоналі - якщо краї не збігаються, швидше за все, це недорога підробка, яка не варта уваги.
  7. Вартість. Якісна турецька постільна білизна фабричного виробника не може коштувати дешево, а тому не варто робити покупку тільки через низьку ціну. Виняток може становити лише розпродаж перевіреного продавця.

Відомі бренди завжди залишають на упаковці контактні дані (фактичну або юридичну адресу, номер телефону, факс, інше) для зворотного зв'язку зі споживачами та іншими структурами при виникненні такої необхідності. Якщо таких немає - варто засумніватися в доброчесності виробника.

Якщо на комплекті постільної білизни виявлені які-небудь дефекти, а у продавця від покупців негативні відгуки - краще відмовитися від покупки низькопробного текстилю в роздріб, а тим більше оптом .

3 умови правильного догляду за комплектом постільної білизни турецького виробництва

Турецька постільна білизна може служити до 10 років, при цьому зберігаючи яскравість кольору і новизну. Все це можливо тільки в тому випадку, якщо за ним правильно доглядати, експлуатувати без граничних навантажень.

Отже, слід дотримуватися всього 3 основних і дуже простих правила догляду:

  1. Правильне прання. Перш за все, потрібно вивчити ярличок від виробника - там вказано, як найкраще прати, прасувати і сушити виріб. Все ж в деяких випадках можна порушувати вказівки і використовувати бажані методи замість рекомендованих. Прати натуральну турецьку постільну білизну сатинову краще при температурі від 40 до 65 градусів Цельсія. Чим світліший колір, тим вища може бути температура, чим яскравіший - тим нижча. Дотримуючись цих правил, вдасться зберегти красу малюнка довгий час. Для прання краще застосовувати рідкий пральний засіб, а також ополіскувачі і бальзами для делікатних тканин в мінімальній кількості. Вони допоможуть зробити турецьку постільну білизну більш м'якою, еластичною, довговічною. Якщо тканина дуже щільна (більш 120 г на один квадратний метр), можна скористатися функцією максимального віджиму.Семейный набор хлопкового постельного белья из Бязи "Gold" №154109 Черешенка™
  2. Безпечна сушка. Користуватися сушильної машиною можна тільки в тому випадку, якщо ярличок від виробника не забороняє цього, а сама турецька постільна білизна світлого відтінку і з ненав'язливим принтом. В ідеалі сушити комплект краще у вертикальному положенні в просторому і добре провітрюваному приміщенні. Краще уникати потрапляння прямих сонячних променів, контакту з навколишнім середовищем і тваринами. Піддавати будь-яким подальшим діям можна тільки після повного висихання.
  3. Обов'язкове прасування. Багато господинь гладять постільну білизну відразу після прання і зовсім не даремно! Це допомагає позбутися від усіх хвороботворних мікробів, зробити тканину більш м'якою і податливою для придбання форми. Гладити турецьку постільну білизну слід при середній температурі або дозволеній виробником. Перед тим, як постелити комплект, його слід гарненько струснути, щоб він наситився киснем.

До того, як відправити турецьку постільну білизну в шафу, його, також слід ретельно пропрасувати. Це надовго збереже свіжість і чистоту набору. Рекомендується розташовувати комплекти окремо від гардеробу, в сухому і темному місці разом із засобами від молі та інших шкідників..

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед