"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Вибір шовкової постільної білизни

Вибір шовкової постільної білизни

post

Шовк відноситься до натуральних преміальних матеріалів, а тому всі вироби з нього не тільки дорогі, але й дуже красиві. Зважаючи на широкий попиту на шовкову постільну білизну, виробники придумали, як задовольнити потребу покупців, при цьому, не завдаючи шкоди природі та зберігаючи прийнятну вартість продукції.

Шовк - дуже м'яка тканина з ниток, яка добувається з кокона шовковичного шовкопряда. Товщина одного такого протеїнового волокна становить всього 20-30 мкм, проте, матеріал виходить дуже міцним, здатним витримувати величезні механічні та фізичні навантаження.

Поверхня натурального шовку дуже гладка, сатинова, змінна. При дотику з шовковою поверхнею у людської шкіри не виникає електризації, почервоніння, алергічних реакцій, інших неприємних відчуттів.

Більшість виробників навчилися якісно імітувати натуральні шовкові нитки, комбінувати їх з синтетичними, тим самим домагаючись підвищення зносостійкості. В результаті виходить неймовірно приваблива, високоякісна тканина.

Натуральна, комбінована і синтетична шовкова постільна білизна користується великим попитом в Україні завдяки функціональності і привабливому зовнішньому вигляду.

Шовкова постіль - види, переваги, забарвлення

Натуральна шовкова постільна білизна має антиалергенні властивості, добре проводить тепло. Також, вона міцна й довговічна: здатна витримувати до 350 циклів прання в автоматичній пральній машині, а при ручному пранні - близько 500. Тканина, при контакті зі шкірою зігріває, а завдяки гарній повітропроникній здатності допомагає регулювати термобаланс.

Найпопулярніші види шовкових тканин:

● атлас - щільна, двостороння (одна матова, інша глянцева);      

● дюшес - атласна тканина гладкофарбована типу;      

● поплін - двостороннє шовкове полотно;      

● жаккард - тканина середньої щільності з повторюваним орнаментом.      

Запропоновані шовкові тканини коштують порівняно недорого та їх можна умовно поділити на дві категорії згідно візуальному ефекту поверхні - глянсову і сатинову. Вони успішно використовуються не тільки для пошиття спальних комплектів, але і жіночого та дитячого одягу, деяких видів чоловічих сорочок, піжам і нижньої білизни.Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №153973AB Черешенка™

Глянсова шовкова постільна білизна найкраще виглядає в яскравих і темних кольорах - чорному, червоному, малиновому, синьому, смарагдовому. Глибокі відтінки мають більш дорогий вигляд, роблячи атмосферу кімнати особливо інтимною і багатою.

Шовкова постільна білизна з сатиновим блиском ідеальна в світлих і пастельних відтінках - білому, молочному, бежевому, сіро-блакитному, попелястому, крижаному, солом'яному, сіро-рожевому. Вони створюють притягальний ефект, надають ліжку більш романтичний і об'ємний вигляд.

Деякі виробники України пропонують комплекти шовкової постільної білизни з комбінованих забарвлень, частково принтована.

Незабарвлений органічний шовк - плюси і мінуси

Даний вид тканини вважається рідкісним і дуже дорогим. Він підходить для алергіків, людей з чутливою шкірою і різноманітними дерматологічними захворюваннями. Органічний шовк згідно своїй назві на 100% природний, гіпоалергенний, безпечний для здоров'я тому, що не містить шкідливих речовин, а також, не здатний вбирати і накопичувати небезпечні сполуки.

Відрізнити незабарвлений натуральний шовк легко, адже він має ряд переваг:

● не вбирає вологу, а ефективно утримує її на поверхні;      

● наделастичний і приймає практично будь-яку форму без заломів.      

Органічний шовк може мати кремовий колір, сіро-бежевий, слонової кістки або сіро-жовтий. Подібні відтінки передають природний колір коконів шовкопряда і незамінні для любителів органічних тканин.

Постільна білизна з натурального нефарбованого шовку має і недолік - вона практично не блистить, має тьмяний сатиновий відблиск. Також, вона дуже складно відпирається, особливо від застарілих плям.

Чорна постільна білизна: кому, навіщо і чому?

Шовкова постільна білизна, забарвлена в чорний колір, стане справжньою окрасою будь-якої спальні. Перше, що варто відзначити - для фарбування натуральної тканини використовується виняткова фарба і коштує вона досить дорого. Саме тому, готовий продукт вимагає до себе дбайливого догляду і правильної експлуатації. Тільки так вийде продовжити новизну комплекту і радіти покупці не один рік.

Чорна білизна практична, дуже елегантна і стильна, тому користується особливим попитом серед холостяків, креативних особистостей, підлітків. Також, вона стане невід'ємною частиною в будинку з інтер'єрами в стилі loft і hi-tech, модерн, ампір. Шовкова постільна білизна чорного кольору може стати акцентом, яскравою родзинкою кімнати. Втім, згідно відгуків, не меншим попитом користуються такі незвичайні кольори, як графіт, бетон, сірий попелястий, сірий хакі, сизий. Палітра поєднується практично з усіма іншими кольорами, найчастіше використовуваними в оформленні інтер'єрів, в гардеробі. Тому, навіть самий прискіпливий погляд естета буде задоволений.

Як вибрати постільну білизну згідно інтер'єру кімнати?

Будь-яке ліжко стане стильним і привабливим з шовковою постільною білизною. Вона навіть може стати центром спальні, найпривабливішим місцем. Для цього, потрібно з розумом і здоровим глуздом вибирати колір комплекту. Нижче представлені рекомендації по вибору. Отже, щоб вдало купити шовкову постільну білизну потрібного забарвлення відповідно до інтер'єру кімнати, потрібно звернути увагу ось на що:

  1. Класика. В цьому випадку вартj віддавати перевагу білому кольору. Бажано, щоб комплект був однотонним, сатиновим, без прикрас, рюш, принтів і інших елементів, якими буває найчастіше лляна постільна білизна.
  2. Ретро. В інтер'єр добре впишуться матові і сатинові варіанти всіх відтінків білого, жовтого, рожевого, блакитного, салатового. Головне, щоб колір був дуже світлим, а принт дрібним і у вигляді квітів, ліній, хвиль, геометричних форм, орнаментів. До загального комплекту можна також додати плед з пензликами, вишивкою кольору, що переважає в оформленні комплекту.
  3. Модерн. Ця шовкова постільна білизна може бути однотонною або з декількох контрастних кольорів. Краще вибирати варіанти з глянцевою поверхнею яскравих кольорів - синього, абрикосового, зеленого, фіолетового, блакитного, червоного, медового, трав'яного, коралового, малинового, шоколадного.
  4. Лофт. Тут потрібна чорна постільна білизна , найтемніших і стриманих кольорів - шоколадного, земляного, графітового, бетонного, олов'яного, попелястого. При цьому, можна віддавати перевагу як глянцевим, так і сатиновим шовковим тканинам - потрібно відштовхуватися від загальної обстановки.
  5. Дитяча. Найчастіше цю кімнату в будинку оформляють в пастельних кольорах, а також в яскравих: блакитному, рожевому, салатовий. Проте, шовкова постільна білизна в ній повинна бути контрастного кольору - світло-жовтого, солом'яного, абрикосового, синього. В цьому випадку будуть до речі вироби з принтами у вигляді квітів, візерунків.

Прийнято купувати відразу декілька комплектів білизни, для того, щоб зменшити знос кожного, а також внести різноманітність в оздоблення кімнати. 

Комплект шовкової постільної білизни в якості подарунка: який вибрати?

В Україні дорога шовкова постільна білизна може стати відмінним подарунком. Серед широкого асортименту виробів можна вибрати саме те, що потрібно:

  1. Однотонний. Це безпрограшний варіант, особливо якщо вибрати класичний білий колір. Він зробить будь-який інтер'єр яскравіше, ліжко більше, загальну обстановку кімнати - більш затишною і розслаблюючій.
  2. Квітковий візерунок . Така постільна білизна більше підійде представницям прекрасної статі. Слід зазначити, що комплекти з великими квітами прийнято дарувати дівчатам віком до 30 років, а з дрібними - старшим жінкам. При цьому бажано, щоб принт був приглушеним, з рожевим або золотистим відтінком. Це допоможе зберегти якийсь шарм, створить потрібний затишок.
  3. Сміливих яскравих кольорів. Подарунок буде відповідним для близьких (якщо відомі бажані тони), підлітків і дітей. Також, можна сміливо вибирати модні палітри відтінків.

Необхідно відзначити, що шовкові комплекти найчастіше виготовляються в класичному оформленні - тут дуже рідко зустрічаються 3D-зображення, великі контрастні візерунки, картинки у вигляді тварин, птахів, а також героїв мультфільмів.

Правильний догляд за шовковою постільною білизною

Дорога шовкова постільна білизна прослужить довгий термін лише в тому випадку, якщо за ним доглядати належним чином:

  1. Ручне прання. Яскраві і принтовані комплекти слід прати виключно вручну, навіть якщо ярличок виробника дозволяє делікатне автоматичне прання. Так вийде уберегти яскравість кольору і новизну виробу. Для ручного прання потрібно використовувати воду кімнатної температури і мило з низьким вмістом лугу.
  2. Виведення плям. Шовк не можна вибілювати, а також підфарбовувати. Тому і вплив засобів для виведення плям суворо заборонено. Всі плями і забруднення слід видаляти «свіжими» і не чекати їх вбирання в поверхню і висихання. Якщо все ж сталося так, що пляма залишилася - можна спробувати вивести її за допомогою лимонного соку (розведеного з водою 1: 3). Вплив цієї суміші має бути нетривалим - не більше 1-2 хвилин.Полуторный набор постельного белья 150*220 из Бязи "Gold" №151339AB Черешенка™
  3. Замочування. Перед будь-яким видом прання шовкову постільну білизну можна замочувати не більш, ніж на 5 хвилин. Збільшення цього часу може негативно позначитися на зовнішньому вигляді і стану виробу - погіршиться форма, міцність.
  4. Автоматичне прання. Воно має свої плюси і мінуси, але справляється із завданням очищення значно краще ручного. Дозволено, тільки якщо на ярлику виробника є відповідний значок. Важливо вибирати делікатний режим прання, використовувати тільки нейтральні по кислотності рідкі пральні засоби, відмовитися від віджиму.
  5. Ополіскування. Навіть якщо комплект шовкової постільної білизни був випраний в автоматичній машинці, його полоскання потрібно робити окремо. Для цього потрібно використовувати холодну воду і особливу суміш з оцту і будь-якого кондиціонера для волосся. На 3 л води можна додавати не більше 1 чайної ложки кожного з перерахованих інгредієнтів. Полоскати виріб не  довше хвилини і потім добре промити чистою водою. Віджимати шовк не можна!
  6. Сушка. Чисту та вологу шовкову постільну білизну потрібно розвісити в просторому і добре провітрюваному приміщенні. Вона повинна знаходитися у вертикальному положенні весь період висихання. Так вдасться зберегти її форму і запобігти утворенню складок. Не можна сушити шовкову постільну білизну під прямими сонячними променями - це може нашкодити кольору та міцності волокон, привести до надмірного пересихання.
  7. Прасування. Шовк має гладку поверхню і ковзаний ефект, а тому практично не мнеться. Гладити його за допомогою праски і високих температур не рекомендується. Якщо після висихання на білизні з'явилися невеликі складки, слід розвісити її у ванній кімнаті і на кілька хвилин включити в душі гарячу воду. За допомогою пару тканина витягнеться, а складки швидко разгладяться природним шляхом. До того ж, так буде відновлений необхідний рівень вологості волокон.

Зберігати шовкову постільну білизну потрібно так, як і будь-яка іншу, з натуральної тканини. Відразу перед використанням трохи струснути, щоб матеріал наситився повітрям і розправився.

Дотримуючись більшості вищевикладених правил, ви легко зробите так, що ваша постільна білизна була в віддмінному стані. У свою чергу, це гарантує вам спокійний нічний сон і прекрасний відпочинок, а інтер'єр кімнати буде затишним завжди.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед