"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Яку тканину вибрати для постільної білизни: ранфорс чи бязь?

Яку тканину вибрати для постільної білизни: ранфорс чи бязь?

post

Ранфорс чи бязь? Ці матеріали виробники використовують для пошиття сучасної білизни. Яка із них краща? Давайте розбиратися.

Для сну ми вибираємо комфортну, практичну та максимально м'яку білизну. При цьому для нас важливо, щоб ціни були доступними. Комплекти з бязі років 10-15 тому були найпопулярнішими. Вони відповідали всім вимогам споживачів і купувалися як собі, і подарунок близьким людям. Сьогодні спальний текстиль із бязі не втратив своєї актуальності, але на ринку з'явилися нові тканини для постільної білизни з покращеними характеристиками. Наприклад, ранфорс – матеріал, який схожий на бязь, але все ж таки має певні відмінності.

Головні особливості ранфорсу

Спочатку особливе полотно було виткане для турецького бренду "Ранфорс". Потім екологічність, красу, м'якість та міцність цієї чудової тканини оцінили і конкуренти, і покупці. Новий тип матеріалу назвали ранфорсом. Переваги цієї чудової тканини:

  • матеріал приємний на дотик, завдяки чому підходить власникам чутливої шкіри;
  • збереження первісного презентабельного випу після сотень прань;
  • відмінне поглинання вологи;
  • добре пропускає повітря, що сприяє терморегуляції тіла;
  • взимку додатково зігріває, а влітку дає відчуття прохолоди;
  • не утворює статичного заряду та не іскрить;
  • під час зберігання не накопичує пил;
  • відрізняється широкою палітрою кольорів та різноманіттям принтів;
  • не мнеться після прання;
  • простота у догляді.

Перш ніж вибрати ранфорс або бязь, розглянемо головні відмінності популярних тканин та визначимося, де придбати черговий комплект для своєї спальні, дитячої або на подарунок рідній людині.

Бязь та ранфорс: відмінності матеріалів

Яку тканину вибрати для постільної білизни

Ранфорс є матеріалом з бавовни, що характеризується підвищеною міцністю. Він набагато міцніший за льон і бязь. Особлива діагональна структура плетіння надає його фактурі шовковистості. Щільність плетіння у ранфорсу також вище приблизно в 1,5 разу. Ці волокна ще й скручуються перед виробництвом тканини. З цієї причини бязь шороховатий, а ранфорс гладкий. Останній відрізняється високою зносостійкістю. Тканина бязь для постільної білизни служить менше часу і потребує більш частої заміни.

Щодо зовнішнього вигляду, ліжко з ранфорсу відрізняється красою і гладкістю, поверхня полотна блискуча і дуже м'яка. Її хочеться знову і знову торкатися. Тому такі комплекти мають велику популярність і у дорослих, і у дітей. Бязь має матову поверхню і не така приємна на дотик.

Бязь під час прання завжди дає невелику усадку, а ранфорс залишається у своєму початковому стані. Його не потрібно гладити, але слід добре віджимати, оскільки матеріал дуже гігроскопічний.

Комплекти з ранфорсу найчастіше доповнюється ультра модними 3D принтами. Саме тому така білизна виглядає дуже стильно та сучасно. Воно може прикрасити будь-яку спальню та дитячу, щоб відпочинок був не просто комфортним, а й приносив естетичне задоволення.

Враховуючи всі ці властивості, неважко припустити, що і ціна комплекту з ранфорсу вище за вартість бюджетних аналогів. Однак витрати того варті. Купивши таку постільну білизну, ви купуєте вироби найвищого класу, які будуть служити вам довгі роки, а не вимагатимуть заміни вже через 2-3 сезони. Ранфорс чи бязь? Ви ще сумніваєтеся? Тоді читайте далі.

Який матеріал віддати перевагу:бязь чи ранфорс

Вибираючи між цими двома матеріалами, багатьом покупцям важко визначитися. Обидві тканини мають гарні характеристики. У ранфорсу їх трохи більше, але й вартість такого комплекту вища. Тому ті, хто шукають бюджетний текстиль для спальні, можуть придбати простирадло, наволочки та підковдра з бязі.

Коли ми визначились, ранфорс або бязь, варто звернути увагу і на інші характеристики текстилю для спальні, а саме:

  • розміри;
  • комплектацію;
  • дизайн;
  • бренд виробника;
  • вартість.

Шукайте постільну білизну, яка вам сподобається візуально та за відчуттями. Також дивіться на країну виробництва. Ще одна порада–купувати домашній текстиль слід лише у перевіреному магазині, такому як Черешенка. Тут на кожного покупця чекає великий асортимент різних моделей на будь-який смак!

Як правильно прати і сушити ранфорс і бязь

ранфорс чи бязь?

Комплекти з обох матеріалів вимагають щодо простого догляду. Як за звичайною бавовняною тканиною. Щоб вони тривалий час зберігали свій первісний вигляд, потрібно дотримуватись таких рекомендацій:

  • однотонні речі слід прати окремо від кольорових;
  • температура має бути не вище 60 градусів, а за наявності невеликої синтетичної добавки– не вище 40;
  • прати спеціальними засобами для прання, без відбілювача;
  • сушити в машинці або на повітрі після ретельного віджимання;
  • бязь слід гладити на максимумі температури з виворітного боку, ранфорс практично не меніться і не потребує прасування.

Таким чином, що б ви не купили, ранфорс або бязь, обидва матеріали прості у догляді та не вимагають особливих умов очищення. Однак зберегти первозданність малюнка та фактури тканини можна лише у тому випадку, якщо спочатку були куплені комплекти високої якості.

Де придбати постільна білизна з ранфорса або бязі

Якщо ви розгублені і не розумієте, де купити комплект для спальні з ранфорса або бязі, до ваших послуг магазин постільної білизни Черешенка. Тут в електронному каталозі представлений різноманітний текстиль для дому. Кожну позицію доповнено фото та докладним описом, що дозволяє швидко знайти потрібний виріб. Можна купити тканину для постільної білизни: ранфорс або бязь, атлас або фланель оптом або кілька метрів з доставкою за потрібною вам адресою. Акції та знижки дозволяють частіше робити необхідні покупки. Заходьте на сайт, оформлюйте замовлення онлайн та купуйте найкращі товари для вашого будинку!

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед