"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Чи можна прати подушку

Чи можна прати подушку

post

В пранні потребує не тільки постільна білизна, але і подушки. Під час тривалого використання в них збирається пил, волога, піт. Подушки можуть складатися з різних матеріалів, і в деяких з них заводяться різні кліщі, черви або моль. Для продовження терміну служби і усунення шкідливих мікроорганізмів потрібно залишати вироби на пекучому сонці або виносити на повітря в сильний мороз. Деякі задаються питанням, чи можна прати подушку щомісяця . Звичайна прання потрібно 1-2 рази протягом року.

Перед вибором способу чистки потрібно з'ясувати, з чого складається подушка. Правильне визначення матеріалу допоможе підібрати вірну температуру і режим автоматичного прання. Також, потрібно зупинитися на необхідному порошку і методі сушки. Деякі вироби псуються, якщо залишити їх на сонці на тривалий час. Іншим, навпаки, підходить сушка під ультрафіолетом .

Ви можете придбати вироби з різних матеріалів, після чого вирішувати, чи можна прати подушку:Подушка микрофибра/бамбук 50*70

  1. Натурального походження - пух, перо .
  2. Рослинного - гречка, сіно, крупи. Вони використовуються в якості наповнювача подушок-антистрес. Пранні піддаються тільки варіанти з бамбука, інші потребують хімчистці.
  3. Синтетичні - синтепон або холлофайбер.

Є вироби з ортопедичним ефектом. Для їх наповнення використовується пінополіуретан або латекс і піддавати пранню не рекомендується.

Доступні стандартні або комбіновані подушки. Для виготовлення перших вибирають один тип наповнювача, а для других - кілька. Ви можете підібрати вироби з декількох видів пера, комбінації натуральних і штучних матеріалів. Також у продажу зустрічаються подушки з пружинами, випрати які в домашніх умовах не представляється можливим.

Прання подушок з пухом вручну і в пральній машинці

Один із способів очищення виробу з пуховим наповнювачем - ручне прання. Господині часто задаються питанням, чи можна прати подушку вручну. Делікатні матеріали не потребують особливого догляду, тому рекомендації до чищення досить прості:

  • витягти вміст подушки;       
  • замочити пух в теплій воді з додаванням невеликої кількості мила на кілька годин - за цей час забруднення відшаруються;       
  • промити і прополоскати пір'я, не забуваючи міняти воду;       
  • для віджиму використовувати кухонний друшляк.       

Якщо потрібно видалити залишки вологи, можна помістити пух в наволочку або іншу щільну тканину, зашити її і відправити в пральну машину, включивши режим віджиму. Чи можна прати подушку таким чином? Комбінування режимів прання не вплине на зміну структури пуху. Після завершення очищення залишиться добре просушити вміст, поклавши на сонці або біля батареї.

Для невеликих подушок підійде альтернативний спосіб сушіння в наволочці. При цьому важливо не забувати збивати і перевертати виріб. А якщо потрібна термінова сушка, можна використовувати фен для волосся.

Господині, які цінують свій час, рідко перуть руками. Тому найбільш популярний спосіб - прання в машині-автоматі. Чи можна прати подушку з пуху в автоматичному режимі? Так, але наповнювач при цьому не можна виймати з напірника. Якщо потрібно очистити велику виріб, є ймовірність, що воно не поміститься в центрифугу. Як при цьому випрати подушку з пером ? Можна дістати пух і розділити його на кілька частин, зашивши кожну в щільну тканину. Оптимальним стане вибір делікатного режиму прання в прохолодній воді (не вище 30 градусів). Якщо напірник виконаний з дуже щільної тканини, подушку слід заздалегідь замочити, щоб пір'я добре намокло.

Текстиль з часом може втрачати свої властивості і протиратися. Чи можна прати подушку, з якої стирчать пір'я? Не забувайте надіти зверху наволочку з блискавкою, щоб пух не випирав назовні і не забивав трубки машинки.

Після прання слід розпороти напірник, витягти пух і акуратно розкласти для висихання. Ви можете купити постільну тканину і пошити новий напірник або використовувати новий комплект постільної білизни, щоб оновити подушки.

Очищення за допомогою пари

Чи можна прати подушку, обробляючи її парою? Це ще один спосіб ефективного очищення пухових подушок. Для цього потрібно використовувати праску з паротворенням або пароочищувач. Для усунення забруднень необхідно:

  1. Підвісити виріб, надійно закріпивши перпендикулярно підлозі.Подушка тик/лебединый пух 50*70
  2. Провести парову обробку з кожного боку.
  3. Кілька разів повторити очищення через кожні 10 хвилин.
  4. Сушити на сонці, підвісивши в аналогічному положенні.
  5. Акуратно розправити наповнювач, коли пух просохне.

За допомогою гарячого повітря легко усуваються шкідливі мікроорганізми, пилові кліщі. Це не повний аналог прання, але свіжість і чистота подушкам буде забезпечена. Ви можете задатися питанням, чи можна прати подушку після чистки парою. Парового очищення буде досить для того, щоб зберегти хороший вигляд виробу на тривалий термін.

Як вибрати спосіб сушіння

Нехтувати повноцінним сушінням матеріалу після того, як ви зрозуміли, чи можна прати подушку, не можна. Вологі пір'я будуть злипатися, а подушка не стане такою ж пухнастою і м'якою, як раніше. Крім того, всередині може утворитися цвіль, неприємний запах і різні бактерії.

У теплу пору року кращий спосіб сушіння пір'я - на свіжому повітрі. Грудки пуху потрібно акуратно розім'яти руками і розкласти по невеликих мішечках з тканини. Так пір'я НЕ будуть розлітатися, якщо з'явиться невеликий вітер. Їх потрібно розвісити в тіні, так як під прямими сонячними променями структура пуху може зруйнуватися. Для прискорення висихання не забувайте струшувати наповнювач і акуратно розминати прямо в мішечках.

Коли на вулиці йде дощ або пора року не дозволяє здійснювати сушку на вулиці, це можна зробити на батареї. У зимову пору року слід відправити пух на мороз, щоб позбавити від шкідливих мікроорганізмів. Потім, перенести вміст на опалювальний прилад до повного висихання.

Альтернативний спосіб - сушка в кімнаті. Її потрібно попередньо провітрити, після чого підготувати вологопоглинаючу тканину. На ній тонким шаром розкласти пух, акуратно перемішуючи раз в декілька годин. Слід стежити за протягами, інакше все пір'я розлетиться по кімнаті.

Коли наповнювач буде просушений, залишиться наповнити їм напірник і зашити. Більш простим варіантом стане наповнення пухом щільною наволочки, яка закривається на блискавку. Зверху слід надіти ще одну наволочку.

Прання в машинці і сушка подушок з синтепону

Перед початком очищення слід поцікавитися, чи можна прати подушку в пральній машині. На кожному виробі є ярлик, на якому вказані коректні способи обробки. Подушки з синтепону, як правило, підходять для автоматичного прання. Не забувайте про те, що звичайний порошок не рекомендований до застосування. Потрібно використовувати гелі або інші засоби, які не будуть псувати структуру матеріалу і залишати розводи. Попередньо замочувати не потрібно. Необхідно дотримуватися перелічених далі порад:

  1. Вибирати делікатний режим.
  2. Найкраще прати по кілька подушок за раз, так як одна дуже легка і може відіпратися не в повному обсязі.
  3. Кількість обертів віджимання має бути максимальною. Це дозволить вимити миючий засіб, не залишаючи його всередині наповнювача.
  4. Температура води - НЕ вище 30 градусів.
  5. Коли обраний режим буде завершено, потрібно поставити повторне полоскання.

Також, можна включити додаткове віджимання, знизивши число обертів. З подушок буде видалена зайва рідина, після чого слід переходити до процесу сушіння. Тепер, ви знаєте, як випрати подушку з синтепону .

Коли ви дізналися, чи можна прати подушку, залишиться підібрати спосіб висушування. При виборі неправильного методу виріб втратить первозданний вигляд і стане менш м'яким і пишним. Тому, потрібно визначити, як найкраще просушити улюблену подушку. Її можна залишити у ванній, поки повністю не стече зайва рідина. Коли вода перестане капати, потрібно розташувати виріб вертикально, підвісивши на мотузці.

Щоб швидше повернути подушку "в лад", сушка повинна проводитися на свіжому повітрі. Якщо на вулиці дуже високий рівень вологості або погані погодні умови, вибирайте кімнату, яка провітрюється найкраще, і розміщуйте вологий виріб там. Синтепонові подушки не слід сушити біля відкритого вогню або приладів опалення. Матеріал може пошкодитися або повністю зіпсуватися. При правильному виборі способу прання виріб буде сяяти чистотою і свіжістю, а термін експлуатації помітно збільшиться.

Вироби з синтетичних матеріалів

Штучні наповнювачі служать набагато довше, ніж натуральні. Але при виборі занадто інтенсивного режиму прання вони втрачають свої властивості. Подушки з синтетичним наповнювачем можна пошкодити навіть руками, якщо віджимати їх досить сильно. Їх необхідно акуратно зжати після полоскання, залишивши на вазі, поки будуть стікати залишки води. Сушка проводиться в горизонтальному положенні. Можна загорнути подушку в махровий рушник і залишити на відкритому повітрі.

Як прати подушку з синтетичним наповнювачем з різного матеріалу? Таке питання виникає у більшості господинь, які вирішили купити постільну білизну і подушки, які не використовувалися раніше. Дівчата знайдуть відповіді про прання синтетичних виробів нижче:

  1. Чи можна прати подушку з холлофайбера? Її слід замочити на півгодини в теплій воді, після чого приступати до прання. Температура води не повинна перевищувати 70 градусів, віджимати не рекомендується. Подушка висохне дуже швидко, якщо розмістити її після прання на відкритому повітрі. Прання здійснюється в напірнику, а коли виріб просохне, потрібно дістати наповнювач і акуратно розправити його.Подушка микрофибра/холлофайбер 50*70 желтая (на замке)
  2. Чи можна прати подушку, що складається з полістиролових кульок? Виріб, спрямований на зняття стресу у людей різних вікових груп, також вимагає регулярного очищення. Матеріал слід помістити в окремий мішечок, який щільно зав'язується. У порошкоприймач залити гель для вовни, звичайні гранули порошку не зможуть впоратися з забрудненнями. Кількість оборотів знизити до мінімуму, а під час сушіння уникати потрапляння прямих сонячних променів і тепла від електроприладів.
  3. Чи можна прати подушку з мікрофібри? Прання здійснюється цілком, використовувати пом'якшувачі для білизни не обов'язково. Максимально допустима температура - 60 градусів, а число обертів - до 500. Принципи сушки не відрізняються від перерахованих раніше.

Вироби з латексу використовуються в декоративних цілях. Але питання, чи можна прати подушку з такого матеріалу, не менш популярне. Якщо наповнювач натуральний, його прати не можна. А штучні аналоги можна прополоскати в холодній воді без додавання спеціальних миючих засобів. Щоб просушити матеріал, достатньо залишити його на повітрі, куди не потрапляють прямі промені сонця.

Подушки з бамбука

Вироби, в якості наповнювача яких використовуються натуральні матеріали, не можна мочити у воді. Але вони брудняться не менш за звичайні і декоративні. Чи можна прати подушку з бамбуковим наповнювачем? Так, але вам буде потрібно вибрати делікатний режим прання, не ставлячи температуру вище 40 градусів. Виріб не можна віджимати, попередньо замочувати також не варто. Коли прання закінчиться, розгорніть матеріал, щоб він прийняв первозданну форму. Сушка проводиться в розправленому стані, далеко від сонячного світла і опалювальних приладів.

Якщо ви вибрали для сну антистресові матеріали у вигляді гречаного лушпиння і помітили, що в них завелися комахи, спробуйте розпороти напірник і висипати її. Далі слід взяти кухонний друшляк, через який акуратно просіяти вміст. Коли в ньому не залишиться шкідливих мікроорганізмів, ви можете швидко промити наповнювач під струменем води, просушити і наповнити подушку..

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед