"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Постільна білизна для дівчаток

Постільна білизна для дівчаток

post

Головне завдання в оформленні дитячої кімнати - створити максимально сприятливі умови для комфортного відпочинку та безтурботного сну. А для цього якраз потрібно підібрати кращий комплект постільної білизни - з якісного, натурального матеріалу потрібного розміру.

Між звичайною (дорослою) постільною білизною та дитячою простежується хоч і непомітна на перший погляд, але велика різниця. Тому, перед тим, як купити гарну постільну білизну для дівчаток, слід врахувати всі особливості і характеристики товару.

Особливості спальних наборів білизни для дітей: матеріали, види

Як відомо, діти сплять значно довше, ніж дорослі, і, відповідно, більше часу проводять в ліжку. Тому, постільна білизна для дівчаток має відповідати наступним характеристикам:

1. Натуральність. Краще віддавати перевагу виробам з натуральних тканин або комбінованих.      

2. Гіпоалергенність. Органічні волокна в складі забезпечать дітям з чутливою шкірою безпечний дотик і максимальний комфорт.      

3. Повітропроникність. Дихаючі тканини допоможуть шкірі завжди залишатися сухою, а тілу правильно регулювати ТЕПЛОБАЛАНС.      

Тому, більшість виробників пропонують покупцям постільну білизну для дівчаток з бязі. Ця тканина зносостійка, міцна, дихаюча, але і грубувата. Тому, малюкам молодшого віку матеріал можна замінити ранфорсом. Цей варіант більш м'який і приємний на дотик, добре зберігає тепло і пропускає повітря.Детский комплект из Бязи "Gold" №16158AB Черешенка™

Ситець - досить м'яка тканина, екологічно чиста, гігроскопічна, невибаглива в догляді, а також має доступну ціну. Мінус тільки в тому, що яскраві кольори можуть швидко вигоряти при впливі на неї прямих сонячних променів.

Ще один варіант тканини постільної білизни для дівчаток і хлопчиків, - це перкаль. Вона гіпоалергенна, еластична, добре зберігає форму, не скачується і не рветься. Ефективно вбирає навіть мікроскопічні крапельки води, але має завищену вартість.

Бамбук теж стане відмінним рішенням питання. Матеріал тонкий, міцний, з антимікробними властивостями, підходить для чутливої ​​дитячої шкіри.

Сатин - це аналог натуральної бавовни. Тонка, ніжна тканина з м'яким відблиском. Вона суперзносостійка, гіпоалергенна, не електризується, не мнеться, довго зберігає новизну і задану форму. У той же час, льон - на 100% органічна, натуральна, екологічно чиста тканина, але досить рідко використовується для пошиття комплектів постільної білизни для дітей . Основна причина -  жорсткість і висока ціна. Лляні комплекти постільної білизни найчастіше виробляються для двоспальних ліжок (дорослих людей).

Дитяча та підліткова постільна білизна - яка вона?

Постільну білизну для дівчаток і хлопчиків можна умовно розділити всього на два розміри - «в ліжечко» і полуторний. Перший варіант призначений для дітей віком до 9 років (в залежності від росту і ваги дитини) і максимальної довжини спального місця 135 сантиметрів. Другий варіант - полуторний. Підійде дітям старшого віку і підліткам ростом від 140 сантиметрів.

Ідеальними варіантами стануть комплекти з такими характеристиками та особливостями:

● з гладкою фактурою без рельєфних декоративних елементів, вставок, вишивок;      

● без різкого запаху (крім характерного аромату текстилю);      

● простирадло повинно бути на гумках, шнурках або липучках для надійної фіксації;                    

● чим тонша тканина - тим краще вона підійде для теплої пори року, а більш щільні, призначені для холодного і демісезонного періоду.      

Постільну білизну для дівчаток віком 8-10 років шиють в світлій або пастельній палітрі. Білий, молочний, солом'яний, ніжно-блакитний або рожевий відтінки, позитивно впливають на дитячу психіку, допоможуть розслабитися зоровому нерву, заспокоюють та розслаблюють. Багато виробників пропонують постільну білизну для дівчаток однотонну або з дрібними, ненав'язливими принтами у вигляді хмаринок, пташок, метеликів, квітів.

Кращі забарвлення постільної білизни для дітей віком до 16 років

Постільна білизна для підлітка є чимось середнім між дитячим і дорослим. Більшість виробів в полуторному розмірі, але вже можна знайти і красиві двоспальні варіанти для розкішних ліжок в сучасному класичному стилі, а також модерн, лофт.

Найпопулярніші варіанти оформлення постільних наборів наступні:

  1. Однотонні або комбінованих відтінків. Це універсальні варіанти, призначені для юнаків і дівчат підліткового віку. Вони виконані в світлих, темних, приглушених і насичених кольорах. Найчастіше комплекти в такому оформленні вибирають діти 13-16 років, а також творчі та витончені натури.
  2. Кольорові. В кольорах можуть використовуватися від 3 до 5 різних кольорів, найчастіше контрастних. Поєднуватися різнокольорові частини між собою можуть у вигляді плям, хаотичних ліній, геометричних фігур і іншого. Комплекти виглядають помітно й дуже строкато, сподобаються дітям у віці від 5 до 10 років.
  3. З 3D - зображеннями. Це один із сучасних способів кольорового друку. Такі зображення виглядають реалістично з будь-якого ракурсу, вони об'ємні і яскраві. Комплекти універсальні для дітей будь-якого віку. Можуть бути прикрашені різними картинками в 3D - форматі - природою, квітами, тваринами, людьми, акторами кіно та героями мультфільмів, іншим. У деяких випадках, можна навіть замовити послугу об'ємного кольорового друку і зробити будь-яке зображення на вибір, навіть свої фотографії. Як приклад, замовити постільну білизну з єдинорогом або кошенятами.
  4. Написи, ієрогліфи, логотипи. Така постільна білизна підійде хлопчикам і дівчинкам у віці від 12 до 16 років. Зазвичай, воно оформлено в контрастних чорно-білих відтінках, а також темних і стриманих кольорах - графітовому, хакі, земляному, чорнильному, сірому, інших. Вироби виглядають стильно, привабливо, до того ж вони дуже практичні і стануть доповненням до будь-якого інтер'єру спальні.
  5. Принти. Комплекти дитячої постільної білизни з дрібними, середніми або великими принтами зазвичай подобаються дівчаткам в будь-якому віці. Вони виглядають красиво і ніжно, стануть справжньою окрасою спальні, створять особливу атмосферу. Зазвичай принти в тьмяних відтінках, але в асортименті українських виробників можна знайти і яскраві варіанти - в тропічних кольорах, трояндах, чарівних кольорах.

Особливим попитом серед підлітків користується постільна білизна чорна , а також із зображеннями сердечок, поцілунків, букв і навіть фраз.

Як вибрати якісну постільну білизну?

Щоб придбати хорошу постільну білизну для дівчаток, потрібно взяти до відома, що вона не може бути дешевою. Адже для пошиття хорошого виробу потрібна якісна сировина, а також сучасна техніка, не рахуючи роботи дизайнерів і інших важливих співробітників.

Гарна постільна білизна для дівчаток має такі відмінні ознаки і якості:

  1. Не має різкого запаху. «Хімічні нотки» - ознака низькопробності виробу і недобросовісності виробника. Від такої покупки краще відмовитися, щоб не нашкодити зростаючому організму дитини.
  2. Склад. Слід уважно вивчити склад на упаковці. Там повинно бути вказано в процентному співвідношенні вміст натуральних і синтетичних волокон, а також, наявність сторонніх (додаткових) домішок. У випадку з дитячою спальною білизною натуральних і органічних компонентів завжди має бути більше.
  3. Пошиття. Важливо придивитися до рядків - вони повинні бути рівними. Якщо помітні зайві нитки, вузлики і петельки - продукт низької якості, а може, і зовсім зроблений кустарним способом.
  4. Колір. Якщо на комплекті є зображення і принти - вони повинні бути виразними, добре помітними поблизу. У тому випадку, якщо помітні нерівності, розмитості ліній або повтори штампування - від такого комплекту краще відмовитися. Якщо малюнки нанесені неякісно, швидше за все, і барвники можуть швидко вигоріти, витиратися або злиняти при пранні.

Ще один лайфхак для люблячих батьків - перед тим як купити постільну білизну для дівчаток, необхідно подивитися інформацію про виробника. Якщо адреса потужностей, фактичний або юридичний не вказані - швидше за все, це несумлінний виробник, і купувати такий продукт не потрібно.

Постільна білизна як головний атрибут спальної кімнати

Коли вибираєте постільну білизну для дівчаток, враховуйте оформлення приміщення або навіть інтер'єр будинку. У багатьох випадках дитячі спальні можуть дуже відрізнятися від загального стилю інших кімнат, але частіше за все вони також оформляються красиво і стильно згідно заздалегідь обраному дизайну.

Отже, для того щоб правильно і органічно «вписати» постільну білизну для дівчаток і разом з ним ліжко в інтер'єр спальні дитини, необхідно враховувати такі рекомендації:

  1. Відповідати кольору. Якщо дитина ще маленька (до 10 років), то краще вибирати постільну білизну приглушеного, спокійного кольору і не робити ліжко центром уваги. Перш за все, варто поцікавитися, який колір подобається дитині, і взяти до відома її вибір.
  2. Контрастувати. Для спалень в стилі лофт, модерн, класика і неокласика слід вибирати однотонні комплекти. Якщо в інтер'єрі переважає світлий колір - то ліжко за допомогою постільної білизни можна зробити темним, яскравим і помітним. У кімнатах з великою кількістю яскравих або темних кольорів будуть до речі комплекти білого або іншого світлого кольору.
  3. Дивувати. Любителі всього яскравого, незвичайного, епатажного можуть вільно вибирати навіть найстрокатіший набір постільної білизни. У дитячих кімнатах не діють звичайні закони стилів, тут дитина може самовиражатися, проявляти фантазію і облаштовуватися так, щоб йому було максимально комфортно.

Як показує практика, в дитячих кімнатах завжди присутній цілий набір найяскравіших кольорів, що проявляються в іграшках, канцтоварах, одязі, інше. Тому, постільна білизна для дівчаток стане ще одним незабутнім атрибутом кімнати, особливо, якщо воно буде прикрашена єдинорогом.

Як правильно доглядати за комплектом постільної білизни

Більшість дитячих комплектів постільної білизни для дівчаток світлих або яскравих кольорів, а тому найбільше схильні до вигоряння, линьки і інших неприємностей. Саме тому, доглядати навіть за найякіснішим комплектом варто з усією відповідальністю:

  1. Замочування і видалення плям. Швидко і без проблем з постільної білизни видаляються свіжі забруднення. Їх можна просто запрати водою з господарським милом. Якщо забруднення вже застаріло, можна замочити комплект.Детский комплект из Бязи "Gold" №16517 Черешенка™
  2. Прання. Прати дитячу білизну краще в автоматичній пральній машині при максимально високій температурі. Так будуть знищені не тільки будь-які забруднення, але і хвороботворні мікроби. Для прання важливо застосовувати виключно рідкий пральний засіб з позначкою «Дитячий» або «Органічний». Якщо у малюка проявляється алергія, краще використовувати пральні рідини без ароматизаторів, а також включити додаткове полоскання.
  3. Полоскання. Відразу після прання постільну білизну для дівчаток можна додатково замочити в ополіскувачі з антисептичною дією, нейтралізатором запахів і іншими ефектами.
  4. Сушка. Бажано сушити дитячу білизну в просторих, добре провітрюваних приміщеннях до повного висихання. Краще уникати попадання на неї прямих сонячних променів, а також прямого контакту з домашніми тваринами і навколишнім середовищем.
  5. Прасування. Дитячі комплекти білизни потрібно гладити в обов'язковому порядку! Якщо тільки це не шовкова постільна білизна. Це допоможе позбутися від хвороботворних бактерій, а також додасть свіжості.

Зберігати чисті комплекти дитячої постільної білизни потрібно в спеціальному ящику, окремо від предметів одягу та текстилю..

 

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед