"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Яка тканина краще - бязь або сатин?

Яка тканина краще - бязь або сатин?

post

Від якості нашого сну залежить запас сил і енергії. Тому для повноцінного відпочинку важливо створити комфортні умови. Наприклад, приділяти увагу постільній білизні. При її виборі потрібно звертати увагу не тільки на сучасні тренди і зовнішні особливості оформлення. Важливо розуміти, яка тканина краще - бязь або сатин? Це два найбільш запрошених види матеріалу, які вже давно користуються популярністю у покупців.

Такі тканини давно займають провідні позиції в продажу. Але між ними існує безліч відмінностей:

  • спосіб плетіння;      какая ткань лучше – бязь или сатин
  • тактильні відчуття;      
  • зовнішній вигляд.      

При цьому в основі обох матеріалів є бавовна - лише в цьому вони схожі.

Неможливо однозначно сказати, яка тканина краще - бязь або сатин. У кожної з них є свої сильні і слабкі сторони, в яких ми спробуємо більш детально розібратися.

Особливості та переваги бязі

Бязь - це бавовняна тканина. Для неї характерний вид плетіння, коли одна нитка йде за іншою. Вона випускається в декількох варіантах: гладко фарбований, набивний, необроблений.

Крім натуральних матеріалів в складі бязі зустрічаються і синтетичні доповнення. Такі волокна використовують не просто так. Вони допомагають поліпшити параметр зносостійкості. Тому і визначити, яка тканина краще - бязь або сатин, не так просто.

Перед покупкою такої тканини обов'язково звертайте увагу на її характеристики. Зазвичай вони представлені на ярлику. Це дозволить більш детально дізнатися інформацію про тканини і зрозуміти, наскільки вона відповідає вашим критеріям.

Якщо говорити про переваги бязі, то серед найбільш очевидних можна виділити:

  • Вона практично не мнеться. Це особливо важлива перевага для дітей, адже вони постійно грають на ліжку. Тому в комплектах для малюків бязь так активно використовується. Оскільки вона не мнеться, відразу після прання її можна використовувати заново. Зрозуміло, перед цим її потрібно розвісити і добре просушити.
  • Відмінне збереження кольору. Матеріал відмінно переносить численні прання. Якщо проводити їх з дотриманнями всіх правил, то відтінок не стане тьмяним. Як підсумок, такі комплекти виглядають новими навіть через кілька років після покупки.
  • Гіпоалергенність. Якщо ви чутливі до цвітіння рослин, вовни тварин або роздратування і почервоніння на шкірі виникають з іншого приводу, то обов'язково зверніть увагу на комплекти з такої тканини. Вважається, що вона не викликає подразнень, почервоніння і інших неприємних реакцій.
  • Легкість. Якщо для вас важливий цей аспект, що питання про те, яка тканина краще - бязь або сатин, навіть не стоятиме. Така тканина дуже легка, практично повітряна. Вона відмінно підходить для того, щоб використовувати її в літній період, коли на вулиці спекотна погода.
  • Повітропроникність. Ви не будете потіти і зможете відчувати себе під ковдрою вельми комфортно.
  • Екологічність. Натуральний матеріал стане відмінним вибором для тих, хто піклується про навколишнє середовище. Використовуючи його, ви не робите шкоду для природи.
  • Комплекти з цієї тканини не будуть викликати подразнень навіть у дітей. Тому її активно використовують для створення комплектів для малюків. Так, в ній використовуються барвники, але вони теж натуральні. А завдяки своїм походженням вони відмінно тримаються.

Найважливіша перевага тканини - це її доступна ціна. Тому дозволити собі кращі комплекти можуть практично всі. Широкий асортимент товарів ви завжди знайдете в нашому інтернет-магазині. Каталог пропозицій постійно оновлюється і поповнюється актуальними новинками. Всі вони доступні за мінімальними цінами, тому за якісні та стильні моделі вам не доведеться переплачувати.

Які недоліки бязі?

Якби у тканини були тільки переваги, то питання, яка тканина краще - бязь або сатин, зовсім не стояв би. Однак у неї є деякі недоліки. Наприклад, до сильних сторін бязі точно не можна віднести зносостійкість. Але якщо правильно доглядати за нею, то матеріал цілком здатний прослужити кілька років. При неправильному ж зверненні можуть з'явитися невеликі дірочки або інші пошкодження. Матеріал рідко рветься, але в порівнянні з іншими він виглядає менш практичним.

Можуть бути питання і до зовнішнього вигляду. Багатьом здається, що така тканина дещо застаріла і комплекти з неї виходять недостатньо стильними. Втім, це помилкова думка. Зараз асортимент пропозицій надзвичайно широкий, в ньому ви однозначно знайдете модні моделі. Тому бязь голд Пакистан купити зараз особливо раціонально. З цієї тканини можна створювати справжні шедеври, які, при правильному догляді, запросто прослужать вам багато років.

Ключові переваги сатину

Зрозуміти, яка тканина краще - бязь або сатин, все ще не просто. Відзначимо, що другу тканину активно використовують не тільки для створення постільних комплектів. Багато виробників з України та інших країн регулярно застосовують її для пошиття:

  • сорочок;      
  • суконь;      
  • підкладок для одягу.      

Сфера використання дуже широка, тому й основні переваги тканини відомі давно. Відгуки про неї частіше позитивні. Отже, якщо говорити про користь такого матеріалу, то можна відзначити:

  • Він не мнеться. Тому не доведеться витрачати багато часу на догляд. Наприклад, після прання далеко не завжди потрібно прасування. Також на ньому практично не утворюються складки. Досить ретельно розправити ліжко, щоб вона знову виглядала акуратно. Всього кілька струшувань - і зовнішній вигляд помітно зміниться в кращу сторону.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Головна особливість - м'який і приємний блиск. В цьому плані дати відповідь на питання, яка тканина краще - бязь або сатин, нескладно. Перевага явно на боці останнього. Причому ідеальний зовнішній вигляд цілком реально підтримувати і через роки після покупки комплекту. Потрібно лише правильно доглядати за тканиною, щоб вона виглядала новою.
  • Відносно невисока вартість. Зовні сатин виглядає не гірше дорогого шовку. Однак в реальності його ціна набагато нижче. Тому за вишуканий і стильний комплект вам точно не доведеться переплачувати.
  • Тривалий термін служби такого матеріалу. Досвід показує, що сатин може без праці витримати кілька сотень прань. При цьому він ідеально збереже зовнішню привабливість. Завдяки цьому ви зможете насолоджуватися ідеальним видом комплекту.
  • Вона дуже приємна на дотик. В цьому плані однозначно сказати, яка тканина краще - бязь або сатин, не вийде. Обидві хороші, практичні, приємні. Вони не будуть викликати подразнень або інших алергічних реакцій.
  • Відмінно зберігає тепло. Щільний матеріал ідеально підходить тим, хто цінує комфорт і затишок. Коли за вікном панує холодна погода, ви можете укутати в сатиновий комплект і точно не замерзнете.
  • Правда, тут є певний недолік. Річну часом в таких комплектах надмірно жарко. Втім, тут все залежить від індивідуального сприйняття і потреби в теплі.

Вибираючи, яка тканина для постільної білизни найкраща, багато звертають увагу на тактильні відчуття під час дотику до неї. Сатин хороший тим, що за рахунок шорсткою поверхні, він не зісковзує з ліжка (ймовірність цього помітно зменшується). Тому такі комплекти стануть особливо вдалим вибором для дітей, які постійно перевертаються уві сні.

Які недоліки є у сатину?

Попри очевидні переваги, у тканини є і деякі негативні сторони. Про те, що її краще не використовувати, коли за вікном вже тепло, ми сказали. Також проблемою є той факт, що сатин краще не поєднувати з шовковою білизною. Воно, як і інші, що ковзають, матеріали, може подарувати вам досить неприємні відчуття.

Деяким може здатися, що вартість сатину дещо завищена. Якщо ж порівнювати такі комплекти з шовком, то ціна сатину помітно нижче. Інших очевидних недоліків немає (хіба що нестерпність матеріалу). Саме тому вибір такої тканини цілком може стати вдалим рішенням.

Яка тканина все ж краще?

Між представленими матеріалами чимало відмінностей. Вони помітні навіть візуально. Якщо бязь гладка і кілька матова, то сатин - яскравий, глянцевий. Тому перший матеріал частіше вибирають для повсякденних комплектів. Білизна з сатину виглядає дорого, вишукано, вона ніжна і приємна на дотик. До того ж термін експлуатації досить великий.

Однозначно сказати, яка тканина краще - бязь або сатин, не можна. Якщо для вас важлива вартість, то перевага однозначно варто віддати першої тканини. Бязь економічна і стане оптимальним варіантом серед недорогих комплектів. Зате сатин більш щільний, довговічний. А зовнішній вигляд і порівнювати не доводиться. Зрозуміти, яка тканина для постільної білизни краще, можна візуально. Сатин виглядає помітно більш вишукано. Втім, це відбивається і на його ціні. Не всі можуть дозволити собі вишукані комплекти.

Правда, в інтернет-магазині "Черешенька" покупців завжди чекає широкий каталог товарів і сама доступна ціна навіть на моделі, які відносно недавно з'явилися в продажу.

Багато хто говорить про те, що єдиний параметр, за яким бязь однозначно виграє у сатину, - це вартість. Втім, саме цей фактор часто виявляється вирішальним при виборі відповідного комплекту. До того ж бязеві моделі також славляться довговічністю.

У плані догляду ні з однією з тканин істотних проблем не буде. Сатинові моделі навіть не потрібно гладити. Але для них можуть знадобитися більш делікатні умови прання. Детальну інформацію про це завжди можна дізнатися зі спеціального додатку до комплекту.

Важливі моменти, на які потрібно звертати увагу

Якщо порівнювати м'якість, то зрозуміти, яка тканина краще - бязь або сатин, нескладно. Перевага однозначно на боці останньої. Сатин багато в чому не гірше шовку, правда, на жаль для покупців, це відбивається і на його підсумковій вартості.

  • Бязь, своєю чергою, більш груба. Це однорідне полотно. Втім, саме це і подобається багатьом покупцям, які цілком затишно почуваються в таких комплектах.
  • Якщо брати рейтинг довговічності, то тут порівняння буде вже на користь бязі. Вся справа в тому, що сатин - це відносно ніжна матерія. Так, вона витримує сотні прань, але невелика перевага все одно зберігає бязь. Це ще одна причина, по якій не можна однозначно сказати, яка тканина для постільної краще.Ткань для постельного белья Бязь "Gold" Lux "Стабильность" GL3894
  • При покупці важливо враховувати те, що важливо саме для вас. Якщо не хочете багато платити, то перевага варто віддати бязі. Цінуйте комфорт і ніжність? Тоді краще звернути увагу на сатин. Він же оптимально підійде і для ніжної дитячої шкіри.
  • Якщо шукайте просту повсякденну модель, то зрозуміти, яка тканина краще - бязь або сатин, теж нескладно. Перша простіша і довговічна. Вона стане раціональним вибором, адже за якість не доведеться переплачувати.
  • Вибираєте варіант на подарунок рідним або близьким? Тоді краще звернути увагу на сатин. Він виглядає дорожче. На щастя, зараз асортимент товарів дуже великий, тому кожен зможе запросто знайти те, що відповідає його критеріям.

Всі найстильніші комплекти представлені в нашому інтернет-магазині

Якщо ви шукайте якісні комплекти серед представлених матеріалів, то обов'язково заходьте на офіційний сайт інтернет-магазину "Черешенька". Тут покупців чекає величезний вибір товарів, які зроблені з якісної тканини і обов'язково прослужать довгі роки.

Не знаєте, яка тканина краще - бязь або сатин? Поставте своє питання менеджеру і досвідчений консультант допоможе підібрати модель, що підходить вашим критеріям. Зараз асортимент пропозицій постійно оновлюється. У ньому легко знайти навіть 3-д постільну білизну, причому ціна на неї порівняно невелика.

Щоб дізнатися розміри, склад і інші важливі параметри кожної моделі, досить лише натиснути на неї. Після цього буде представлена ​​вся інформація. У нас доступні комплекти різних розмірів. Легко знайти моделі як для дитячих ліжечок, так і величезних диванів.

Вибирайте, яка тканина краще - бязь або сатин, і робіть покупку саме у нас. Тут легко розв'язувати всі проблеми з доставкою. Перевезення виконується швидко, а обійдеться така послуга недорого. Тому поновіть свою постільну білизну якісними моделями вже сьогодні.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
630 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
732 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
810 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 010 грн
Назад
Вперед