"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Яку тканину вибрати для постільної білизни

Яку тканину вибрати для постільної білизни

post

Міцний і здоровий сон - запорука гарного настрою та гарного стану здоров'я. Повноцінний відпочинок відновлює сили, заряджає енергією, позбавляє від поганих думок. Щоб сон дійсно приносив користь і насолоду, слід створити для цього комфортні умови. Для початку варто визначитися, яку тканину краще для постільної білизни вибрати. Звичайно, це не єдиний фактор, який слід враховувати при купівлі комплекту спального приладдя. Необхідно брати до уваги масу критеріїв, про які ми сьогодні поговоримо, але саме питання матерії цікавить споживачів найбільше при покупці виробів для облаштування ліжка.

Правильно обраний комплект буде сприяти спокійному та комфортному сну, що позитивно відіб'ється на стані здоров'я. На якісних натуральних матеріалах приємніше спати і відпочивати. Вони не викликають алергії і роздратування.

Що враховувати при виборі

Тканина для постільної білизни Ранфорс R-BH076 (60м)

Що може бути краще після важкого робочого, ніж упорядкована спальня, де знаходиться комфортабельне ліжко з високоякісним оксамитовим і м'якою постільною білизною? Сьогодні магазинні прилавки рясніють різноманітними комплектами спального приладдя, які розрізняються за кольором, щільності, розміру. Недосвідченим споживачам складно розібратися в цьому різноманітті, тому слід вивчити ключові критерії визначення якості продукції. Це допоможе зробити правильний вибір.

Яку тканину краще вибрати для постільної білизни - не єдине питання, яке повинне вас цікавити. Ще слід підібрати потрібний розмір. Розрізняють такі типи:

  • односпальні - підходять для одиночного спального місця, складаються з подушки, простирадла і підодіяльника; 
  • полуторні - можуть використовуватися для ліжка, де спить один або кілька людей, в комплекті знаходиться одна або пара наволочок, простирадл, підодіяльник; 
  • двоспальні - призначені для широкого ліжка, комплектація стандартна; 
  • євро - використовуються для широких двомісних спальних місць, де у кожного є свій комплект білизни; 
  • сімейні - як можна здогадатися з назви, призначається для сімейних пар, включає в себе наволочки, простирадло, два підодіяльника. 

Також діють європейські та американські стандарти класифікації. Вони враховують різні розміри виробів і в деяких випадках навіть комплектацію. Щоб уникнути помилки і придбання невідповідних речей слід заздалегідь заміряти матрац, подушку і ковдру. Також варто визначити, для кого буде призначено білизна і який у вас тип ліжка. Наприклад, комплекти для немовляти, 5-річну дитину і підлітка будуть відрізнятися, так само як і для дорослого і пари.

Рекомендації по підбору текстилю

Крім того, ще потрібно вирішити, яку тканину краще для постільної білизни підібрати, важливо не помилитися з постільними речами. Необхідно приділяти увагу таким факторам, як:

  • спосіб упаковки; 
  • етикетка; 
  • щільність матерії; 
  • пошиття; 
  • запах; 
  • забарвлення. 

Упаковка будь-якого виробу, в тому числі домашнього текстилю, дозволяє багато чого довідатися про бренд. Ідеально, коли подібний товар знаходиться в товстій картонній коробці, яка не повинна намокати і забруднюватися під час транспортування.

Упаковка не повинна відпускатися без етикетки. Необхідно, щоб вона була надійно приклеєна і чітко видна. На ній неодмінно має читатися повна назва, контактна інформація компанії, яка є виробником, а також склад матеріалу і що, власне, включає в себе комплект. Ще повинні міститися рекомендації щодо догляду.

При виборі набору виробів для ліжка слід враховувати їх якість. Необхідно, щоб вони пропускали повітря, вбирали вологу. Обдумуючи, яку тканину для постільної білизни вибрати , слід віддати перевагу натуральній і міцнію. Останнє залежить від рівня щільності. Даний показник виражається в грамах на один квадратний метр матерії. Висока щільність свідчить про велику кількість матерії, яка пішла на пошиття тканини. Як наслідок, міцність речей в даному випадку підвищується.

Бажано, щоб постільний набір був виготовлений із цільного шматка матеріалу, а не з розрізнених шматочків. Шов, який проходить посередині, мало того, що виглядає непривабливо, так ще і не відповідає стандартам.

Грунтовно вивчайте стики, виворітну сторону, обробку краю - зазвичай вони виконуються спеціальним білизняним швом, міцно з'єднує деталі і не дозволяє речам розірватися, після того як вони будуть випрані. Дивіться, щоб нитки були міцними, відповідали загальній гамі і мали добротно закріплені кінці.

Якщо ви не визначилися, яку тканину краще для постільної білизни вибрати, враховуйте, що якісні приналежності мають приємний аромат, без яскраво вираженого запаху фарби або цвілі. Будь-які незрозумілі міазми повинні насторожити. Поганий запах може свідчити про присутність великої кількості небезпечних компонентів, недотриманні технології або некоректному зберіганні і транспортуванні.

Також слід враховувати, яке забарвлення у виробів. Багато господинь вибирають світлі відтінки, оскільки в такому випадку знижується ймовірність линьки речей після першого прання. Якщо з внутрішньої і зовнішньої сторони є малюнок, переконайтеся, що він чіткий і яскравий на обох поверхнях.

Різновиди текстильних полотен

Питання щодо того, яку тканину краще для постільної білизни підібрати, хвилює не одну сотню споживачів. Особливо важливо вибрати гарну матерію, коли ви збираєтеся зробити подарунок близькій або дорогій людині. Звичайно, зовнішній вигляд відіграє чималу роль. Але при покупці варто враховувати й інші параметри.

Виділяється кілька класифікацій тканин:

  • склад сировини (льон, бавовна, шовк); 
  • тип переплетення ниток і їх щільність (жаккард, сатин, бязь, ситець, перкаль); 
  • призначення (на кожен день, на урочисті випадки, для елітного подарунка). 

Повсякденна постільна білизна в більшості випадків виготовляється з добротної, доступною за вартістю тканини. Бавовна - найбільш поширений матеріал для пошиття текстилю. Його унікальні природні характеристики роблять позитивний вплив на шкіру і взагалі на весь організм. Він забезпечує рух повітря, прохолоду в жарку пору і тепло - в холодну. Основні переваги - гігроскопічність, довговічність, відсутність проблем з пранням і прасуванням.

Визначаючись з тим, яку тканину краще для постільної білизни вибрати, зупиніться на наступних видах:

  1. Бязь - дуже міцна і практична, відрізняється зносостійкістю, невибагливістю у догляді. З нього шиють чудові подарункові комплекти, які також можуть використовуватися на щоденній основі. Бязь легко витримує численні прання.
  2. Батист - виходить шляхом змішування бавовняної тканини і льону. Зазвичай з батисту випускають престижні подарункові набори білизни, прикрашені вишивкою, іноді - мереживом. Хоча матерія повітряна і приємна, вона недостатньо міцна.
  3. Ранфорс - сама щільна тканина для постільної білизни , відноситься до похідних бавовни. Найвищий рівень щільності плетіння значно затьмарює бязь і льон. Ранфорс підходить для літа та зими, він забезпечує тепло і прохолоду у відповідний час року.
  4. Сатин - вишуканий матеріал, який має розкішний зовнішній вигляд, матовий блиск. При виготовленні використовуються сильно кручені бавовняні нитки, які переплетені особливим методом. Він не сідає і майже не деформується, дарує приємну прохолоду завдяки гладкій поверхні.
  5. Атлас - більшість виробників зупиняють свій вибір саме на цій матерії, вирішуючи, яку тканину краще для постільної білизни використовувати. З лицьового боку атлас гладкий, а на звороті - матовий. Він витримує сотні прань, зберігаючи форму, яскравість, насиченість кольору.

Ще один поширений тип тканини, що використовується для пошиття постільних комплектів, - білий страйп сатин . Нитки і барвник, які застосовуються для виробництва, повністю натуральні. Найчастіше на полотні зустрічаються візерунки у вигляді смуг, які створюють за допомогою спеціального плетіння ниток різних відтінків.

Яку матерію краще вибрати?

Тканина для постільної білизни Страйп-сатин ST240-lavender (60м)

У Всесвітній павутині є маса форумів , груп і відкритих обговорень на предмет того, яке текстильне полотно краще вибирати для спальної білизни.

Гадаючи, яку тканину краще для постільної білизни купити, бажано віддавати перевагу натуральній матерії. В її екологічну чистоту, безпеки сумніватися точно не доведеться. До кращих відноситься льон, шовк, а також бавовна. Не відстають від них бязь, ранфорс, сатин, батист.

Якщо ви мрієте про тканини, на якій майже не буде катишків , рекомендуємо звернути увагу на шовк, льон, бамбук. Також варто розглянути змішані матерії із зазначених волокон, де вміст хімічних тканин сягає не вище 10%. У цьому плані можна сформувати рейтинг найкращих текстильних полотен:

  1. Шовк - довжина волокна іноді становить 1.5 км. Незважаючи на те, що волокна слизькі, кінчиків не дуже багато, можна зробити висновок, що катишок там не буває (мова йде про натуральний шовк).
  2. Льон - волокно досить довге і чіпке, побачити на ньому катишки неможливо.
  3. Бамбук - натуральне бамбукове волокно володіє природними властивостями, його роблять так само, як і льон.

Звичайно, яку тканину краще для постільної білизни вибрати, вирішувати вам. Враховуйте свої переваги і потреби. Вибір спального приладдя повинен бути суто індивідуальним. Якщо подобається прохолода, шикарний зовнішній вигляд, вибирайте шовк. Якщо ж ви звикли часто прати вироби, вибирайте бавовну або бязь.

У вас чутлива шкіра? Зупиняйте свій вибір на гіпоалергенних матеріалах. Якщо бюджет дозволяє, беріть сатин - його ціна повністю відповідає якості. Бюджетним варіантом стане білизна з бавовняних полотен. Так ви заощадите і гроші, і час на догляд за ним.

Особливості покупки тканини

Якщо ви вже визначилися, яку тканину вибрати для постільної білизни , але не знаєте, як її придбати, ми допоможемо вам. Перший варіант - піти в звичайний магазин і купити все необхідне там. Так ви зможете помацати матерію, переконатися в її якості, щільності, відсутності браку, візуально оглянути. Але частина немає можливості відвідати офлайн-магазин, тоді на допомогу приходить онлайн-шопінг. Згідно відгуками споживачів, такий спосіб покупок набагато зручніше і вигідніше. Сьогодні можна запастися матеріалами для пошиття текстилю на багатьох інтернет-майданчиках. Та й майже у кожного стаціонарного маркету є персональний веб-ресурс.

Якщо ви знаєте, яку тканину краще для постільної білизни купувати, рекомендуємо зробити наступне:

  1. Ознайомитися з асортиментом магазину - чи є там необхідна вам матерія.
  2. Подивитися, чи здійснюються там регулярні поставки або стік (в першому випадку буде великий метраж, а в другому - полотна в невеликому метражі).
  3. Вивчити ціни, умови для оптових клієнтів і спеціальні пропозиції.
  4. Розглянути способи оплати, доставки.

Багато продавців надають новим клієнтам деякі бонуси при першому замовленні. Якщо ви жодного разу не купували речі в Інтернеті і сумніваєтеся, яку тканину краще для постільної білизни вибрати, не хвилюйтеся - у разі труднощів вам допоможуть менеджери. Вони підкажуть, як розрахувати метраж.

Найкраще місце для придбання

Інтернет-магазин "Черешенька" пропонує широкий асортимент товарів за доступними цінами. Ми займаємося продажем продукції оптом і в роздріб, тому ви зможете знайти варіант відповідно до своїх потреб.

На сайті можна створити особистий кабінет, що дозволить додавати товари в кошик і оформляти замовлення в зручний час. Якщо ви не знаєте, яку тканину краще для постільної білизни вибрати, зв'яжіться з нашими менеджерами. Вони допоможуть визначитися з вибором.

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед