"Черешенка" интернет-магазин

Класні тканиниПереглянути
вул. Західна Окружна 35, м. Хмельницький
Як часто потрібно міняти постільну білизну?

Як часто потрібно міняти постільну білизну?

post

Від того, наскільки якісним та комфортним є постільна білизна залежить якість нічного відпочинку. Водночас чистота комплекту також має значення. Існує маса суджень з приводу того, як часто потрібно міняти постільну білизну, але єдиного правила у разі немає.

Постільна білизна: як часто міняти

до того, як часто потрібно міняти постільну білизну, впливає ряд факторів:

  • наскільки часто людина спить на цьому ліжку;
  • чи схильний сплячий до сильного потовиділення в нічний час;
  • наявність у ліжку свійських тварин;
  • чи є алергічні реакції у людини;
  • чи користується сплячий піжамою.

Якщо узагальнити всі ці пункти, можна сказати, що в середньому зміна повинна відбуватися раз на 7-10 днів. Це буде оптимальний режим, але кожна людина має для себе індивідуально визначити, як часто потрібно міняти постільну білизну. Є окремі ситуації, за яких зміну комплектів потрібно робити частіше.

Як часто міняти постільну білизну: рекомендації

Як часто потрібно міняти постільну білизну?

Зрозуміло, що спочатку на чистому ліжку просто комфортабельно спати. Вона сприяє повноцінному відпочинку та міцному сну. У другу – на ліжку залишаються частинки ороговілих клітин шкіри, сліди пітливості. Вологе середовище, шкірний жир, пил – все створює ідеальні умови для розвитку патогенної флори. Це провокує різні захворювання: дихальних шляхів, шкіри та інших органів, у результаті слабшає імунітет.

Ороговілі частинки шкіри на ліжку можуть спричинити появу постільного кліща. Всі ці неприємні наслідки можуть з'явитися тільки тому, що ви не вчасно змінили постільну білизну. Якщо вас цікавить, як часто треба міняти постільну білизну тим, хто страждає на астму, то тут відповідь однозначна – 2-3 дні.

Якщо ви звикли спати без одягу, то приладдя варто міняти частіше. Піжама створює бар'єр між тілом та ліжком. Це означає, що піжаму необхідно міняти частіше, ніж постіль. Застудилися - міняйте приладдя кожні 2-3 дні, так як часто слід міняти постільну білизну та під час сезонних інфекцій.

Найбільше забрудненням схильні наволочки, потім простирадла і в останню чергу - підковдра. Деякі господині роблять заміну у міру забруднення окремих елементів. Це індивідуальний вибір кожного. Тим не менш, рекомендується змінювати одночасно весь комплект, щоб під час прання колір з тканини поступово сходив.

Як правильно прати комплекти. Поради

Як часто потрібно міняти постільну білизну?

Експерти запевняють, що прати білизну потрібно за високих температурних режимів. Це дозволить позбавитися всіх бактерій і алергенів, які містяться в структурі волокон. Але варто пам'ятати, деякі делікатні види тканин не можна прати на таких режимах. Щоб не зіткнутися з неприємними наслідками, потрібно читати маркування та рекомендації від виробника. Щоб утримувати комплекти у чистоті, необхідно їх частіше міняти.

Сушити білизну рекомендується на відкритому повітрі, оскільки сонячні промені та мороз знищують патогенні мікроорганізми. Якщо немає такої можливості, сушіть приладдя в сухому приміщенні, що провітрюється.

Зверніть увагу на подушки, ковдри, матраци

Щоб забезпечити повну чистоту та безпеку постільного комплекту, потрібно також крім прання білизни чистити подушки, матраци та ковдри. Особливої уваги вимагають пір'яні подушки, оскільки в них може накопичуватися більше бактерій, на відміну від виробів із синтетичними наповнювачами.

Своєчасне та систематичне чищення ковдр та подушок дозволяє продовжити термін служби виробів. В ідеалі краще це робити раз на 2-3 місяці, але не рідше ніж раз на 6 місяців. Коли міняєте постільна білизна на резинці, пропилососьте матрац, щоб освіжити його і прибрати забруднення. Не зайвим буде періодичне провітрювання матраца, особливо на морозі. Низькі температури вбивають бактерії і вам не доведеться здавати виріб на спеціальне чищення.

Як зберегти чистоту ліжка на тривалий час

Якщо у вас немає можливості або бажання прати білизну занадто часто, можете застосувати деякі заходи, щоб продовжити її свіжість та чистоту:

  • щоразу перед сном приймайте душ і вмивайте обличчя, щоб змити бруд, який накопичився протягом дня на шкірному покриві;
  • після пробудження відразу ж застеліть ліжко, щоб уберегти приладдя від осідання пилу;
  • рекомендовано спати в піжамі і по можливості надягайте спеціальну шапочку;
  • якщо маєте звичку їсти в ліжку – позбавляйтеся її.

Не забувайте про сезонність вашого комплекту. На зиму вибирайте щільніші матеріали, а влітку – тонкі, дихаючі та натуральні. Тепер, коли вам стало відомо, як часто потрібно міняти постільну білизну, дотримуйтесь простих рекомендацій та бережіть своє здоров'я.

Просто та швидко: купівля постільної білизни в інтернеті

Магазин постільної білизни "Черешенка" пропонує клієнтам широкий асортимент текстильних виробів за доступними цінам. Ви знайдете багато фото моделей постільних речей в будь-яких кольорах з різних матеріалів. Для більшої економії переходьте у вкладку Акції та вибирайте відповідну продукцію за вигідною вартістю. Для клієнтів, які роблять покупки оптом, діють спеціальні пропозиції. Детальну інформацію про них можна знайти на веб-сайті.

Щоб ви швидше знаходили потрібні товари, виберіть їх зі списку меню, переходячи по спливаючих вікнах на потрібну сторінку. У верхній панелі екрану розміщені окремі блоки, де є багато корисної інформації. У розділі “Контакти” є списки номерів, за якими можна зателефонувати та отримати відповіді на запитання. На цій же сторінці розміщено графік роботи магазину.

Кожен клієнт може замовити товари з каталогу з доставкою. Транспортування здійснюють різні компанії, тому вам потрібно лише вибрати ту, яка вам зручна. Оплачуйте покупку готівкою або банківською карткою. 

Другие новости

Ми рекомендуємо

code: BC1G157300

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC3G157300

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №157300 Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC1G151313AB

Полуторний набір постільної білизни 150*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
629 грн
code: BC2G151313AB

Двоспальний набір постільної білизни 180*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
731 грн
code: BC3G151313AB

Євро-максі набір постільної білизни 200*220 із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
809 грн
code: BC4G151313AB

Сімейний набір постільної білизни із Бязі "Gold" №151313AB Черешенка™

Гарантована наявність
Опт і роздріб
1 008 грн
Назад
Вперед